Interparrot gaat door!

Beursgebouw eindhoven

Interparrot gaat door!

Interparrot 2005: 10 & 11 december in Beursgebouw Eindhoven Beide dagen: 10.00 tot 18.00 uur

Twee dagen lang houden honderden kromsnavels, in de volksmond papegaaien genoemd, Beursgebouw Eindhoven in hun greep. Een spectaculair evenement met honderden vogels, reptielen, falabella's, koi's (vissen), steurs en aanverwante standhouders.

Het was nog even spannend omdat vele shows in binnen- en buitenland afgelast zijn i.v.m. de vogelgriep. Gelukkig heeft Interparrot toestemming van de RVV-kring zuid gekregen om het evenement te laten plaatsvinden. Uiteraard worden alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen en worden alle dieren gekeurd door een officiële dierenarts voordat zij het Beursgebouw binnen komen.

Vele honderden vogels worden geshowd, zoals toerako's, toekans, amazones, lori's, forpussen, Australische- en Zuid-Amerikaanse parkieten, agaporniden, ara's, kaketoes, roofvogels, neushoornvogels, kookabura's en zeer veel andere soorten. Deze show is mede door de geweldige inzet van Pakara België en haar vele vrijwilligers tot stand gekomen. Een geselecteerd gezelschap van exposanten met kooien en volières, zaden, voeders en vitaminepreparaten, maar ook (dier) schilderijen, bloemstukken kunstwerken zullen aanwezig zijn.

Ook dit jaar zijn de Aviornis, met hun vijvers en zeer vele watervogels weer van de partij. Zij zullen het Beursgebouw voorzien van een prachtige waterpartij zodat de eenden- en ganzensoorten in hun natuurlijke omgeving kunnen rondlopen.

Voor de kinderen is er de kinderboerderij waar ze kunnen knuffelen met één van de dieren, maar een goed gesprek met een papegaai behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast worden ze vermaakt door een schmink- en ballonnenclown.

De toegang bedraagt 6,-- euro. Alle kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene zijn gratis welkom op Interparrot 2005.


---

Voor meer informatie of geweldige foto's:
Beursgebouw Eindhoven B.V.
Meranda van den Nieuwenhuijzen
Tel.:+31 (0)40 2463626
Fax.: +31 (0)40 2445533
Meranda@beursgebouw.nl