Gemeente Den Haag

december 2005
10 jaar Stadhuis: Gratis schaatsen op Spuiplein, ook in het weekend (7 december)

De schaatsbaan op het Spuiplein zal ook in het weekend gratis toegankelijk zijn.
Wethouder Pieter van Woensel maakte dat vandaag bekend. Hij vindt het een mooi gebaar richting de stad:
"Tien jaar stadhuis aan het Spuiplein is een feest voor de hele stad. Gratis schaatsen op het Spuiplein, ook in het weekend, maakt dat feestje compleet. Vandaar dat we dat nu financieel mogelijk maken." Tot nu toe zag het er naar uit dat schaatsen op het Spuiplein alleen door de weeks gratis zou zijn.
De schaatsbaan op het Spuiplein is vanaf zaterdag 10 december vanaf 10.00u open. Om 17.00u verricht Wethouder Sport, Wilbert Stolte, dan de officiële opening.

IJspaleis Vet Cool
Ook maakte wethouder van Woensel bekend dat op zaterdag 7 januari een groot sportief evenement plaatsvindt op- en rond de ijsbaan en in het Atrium van het stadhuis: IJspaleis Vet Cool.
Op deze laatste zaterdag van de kerstvakantie gebeurt er vanaf 11 uur van alles voor kinderen van 6-14 jaar: Glijden van een sneeuwbaan, snowboarden op de de Magic Slope, een mobiele skipiste, en er is een ijsklimwand. Ook worden er workshops Dj, Rap en Djembé gehouden. Doen Evenementen, bekend van ondermeer de KoninginneNach, organiseert IJspaleis Vet Cool.