Ingezonden persbericht

Slaap is een plaag voor de mens

Daniil Charms marathon weekend

AMSTERDAM, 20051205 -- Ter ere van de 100ste geboortedag van de Russische schrijver Daniil Charms, later deze maand, is er een weekendprogramma vol met internationaal theater, film en muziek waarin de geest van deze absurdistische schrijver voortleeft.


Varierend van een Duitse theatervoorstelling van de "De oude vrouw" en een Friese voordracht van Piter Boersma tot het Russische elektropunckrock-absurdisme van muziekgroep NOM. En daartussen vele andere bijzondere acts, zoals de Deense Goodipal bij wie het spelen van een onbegrijpelijk spel met planeten leidt tot minimalistische elektronische muziek, een speciaal voor de verjaardag geschreven theatrale act van de absurdo rockers van
Coolhaven en een wonderbaarlijk vertwijfeld en melacholisch theaterstuk Krantenkoorts van Absurd Nederland.

Voor alle liefhebbers van Daniil Charms is dit het weekend van het jaar! Verder ook leuk voor iedereen die van absurdisme, bijzondere taal, vernieuwende muziek en vreemde voorvallen houdt.

10 en 11 december 2005
14:00-02:00 14:00-00:00
Voor een uitgebreide programma zie www.daniilcharms.nl
Beide dagen: Uitgebreide Daniil Charms Mediatheek, met een verzameling van cd's en video's.

Toegang: 10 december12,50 euro p.p.
Toegang: 11 december10,- euro p.p
Toegang: 10+11 december samen 20,- euro p.p.

De Cameleon - Derde Kostverlorenkade 35, 1054 TS Amsterdam (Tram 1, halte Overtoomse sluis, Bus 15, halte Surinameplein)

Meer info:
www.daniilcharms.nl www.decameleon.nl

Het Charms-jaar wordt georganiseerd door de Stichting KULTPROM in nauwe samenwerking met het Russisch Cultureel Centrum in Amsterdam en boekhandel Pegasus in Amsterdam. Meer informatie:
stichting KULTPOM Rotterdam - www.kultprom.org Andre Schreuders: info@kultprom.org
Russisch Cultureel Centrum Amsterdam - www.cultureelcentrum.nl Elena Kravtchenko: cultuur@cultureelcentrum.nl

Het Daniil Charms-jaar wordt financieel ondersteund door Kunst en Cultuur Rotterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Thuiskopiefonds




Ingezonden persbericht