Gemeente Apeldoorn

Leefbaarheid Gentiaangebied verbeteren

Woningcorporatie de Woonmensen gaat samen met de gemeente Apeldoorn aan de slag om de de leefbaarheid van het gebied rond de Gentiaanstraat in Zevenhuizen te versterken. De Woonmensen heeft in dit gebied enkele flats staan die zij een opknapbeurt gaan geven. De gemeente verbetert de openbare ruimte en de speelvoorzieningen in het gebied.

Beide partijen starten daarom met de ontwikkeling van een plan voor het Gentiaangebied. Ook het afgebrande scoutinggebouw wordt in de nieuwe plannen meegenomen. Tesamen met deze planvorming wordt een project gestart om de onderlinge contacten tussen groepen bewoners te verbeteren.

De planvorming voor het Gentiaangebied start begin 2006 en vindt plaats in nauwe samenwerking met de bewoners. In februari worden de bewoners uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Een andere ontwikkeling die speelt in het Gentiaangebied, is de nieuwbouw van het Onderwijs- en expertisecentrum Oscar op de plaats van de voormalige Moerbosch-school. Hierover organiseert de gemeente Apeldoorn maandag 12 december a.s. een bewonersavond voor omwonenden in buurtcentrum het Kruispunt. De presentatie begint om 19.30 uur.

Voor het laatst bijgewerkt op: 7-dec-2005 03:45