Gemeente Lingewaard


Koninklijke onderscheiding voor Van Brakel

foto burgemeester Persoon en de heer en mevrouw Van Brakel Burgemeester Persoon speldt de heer Van Brakel het lintje op onder het toeziend oog van mevrouw Van Brakel.

Foto: Henriette Hoffs

Peter van Brakel uit Bemmel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen zijn afgelopen zaterdag uitgereikt door burgemeester Rob Persoon tijdens het jubileumconcert van Con Amore in Oosterhout.

Van Brakel is vijftig jaar muzikant en dertig jaar voorzitter van muziekvereniging Con Amore in Oosterhout.

De Bemmelnaar is een verenigingsman in hart en nieren. Reeds op achttienjarige leeftijd werd hij voorzitter van Con Amore. In 1988 droeg hij de voorzittershamer over, maar aanvaardde in 1995 opnieuw deze functie. Tot op de dag van vandaag is hij voorzitter gebleven. Hij wordt gezien als een gedreven, integer, actief en inspirerend bestuurder, die muziekvereniging Con Amore op een hoog plan heeft gebracht.

Sinds 1998 is hij een actief lid van de trimloopcommissie van hardloop- en skeelervereniging b.o.d. De Sprinters uit Bemmel. Tevens maakt hij sinds 2000 deel uit van het Comité Zwitserse Week in Bemmel.

De Bemmelse decorandus was in de jaren '70 en '80 verenigingscheidsrechter bij Sportclub Bemmel.

Bericht geplaatst 12 december 2005