Cz actief in gezondheid

Jongerenpolis CZ ook voor senioren

Zorgverzekeraar CZ komt binnenkort met twee bijzondere polissen: een jongerenpolis en een 50+ polis. Hoewel deze aanvullende verzekeringen qua inhoud zijn afgestemd op de doelgroep, kunnen ook personen die niet tot de doelgroep behoren zo'n pakket krijgen. Zo kunnen jongeren de seniorenpolis afsluiten en 50-plussers de jongerenpolis.

Jongerenpolis
De jongerenpolis biedt onder meer vergoedingen voor inentingen voor verre reizen, fysiotherapie, sport-medisch advies, orthodontie, de tandarts, brillenglazen, contactlenzen en voorbehoedsmiddelen. Jongeren kunnen ook aanspraak maken op 100 condooms per jaar. Met het aanbieden van condooms wil CZ een bijdrage leveren in de strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

50+pakket
Het 50+pakket bevat onder meer vergoedingen voor reiskosten in verband met ziekenbezoek, vergoedingen voor logeerkosten en preventieve injecties voor reizen naar het buitenland. Verder vergoedingen voor verblijf in kuuroorden en vergoeding van een preventieve cholesterolcheck en een griepprik. Ook voor seniorenfitness en wondverzorging zijn vergoedingen in het pakket opgenomen. Kenmerkend voor het 50+pakket is de vergoeding van 300 euro voor hoortoestellen, de vergoeding voor anti-doorligmateriaal en vloeibare en sondevoeding. Verder zijn natuurlijk vergoedingen opgenomen voor brillenglazen en contactlenzen en fysiotherapie en podotherapie. Voor de verzekering van tandartskosten kunnen senioren een aparte verzekering nemen.

De premie van de bijzondere polissen is laag omdat er geen vergoedingen zijn opgenomen voor zorg die senioren of jongeren niet of nauwelijks gebruiken. Zo zit in beide pakketten bijvoorbeeld geen vergoeding voor kraamzorg en vruchtbaarheidsbevorderende behandelingen. De premie voor de bijzondere pakketten is 9,95 euro per maand. CZ heeft ook algemene aanvullende polissen voor gezinnen. Binnen één gezin is het dus mogelijk om verschillende aanvullende polissen af te sluiten.


-------------------------------------------


Noot voor de redactie (