Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 12 December 2005

(
Noordwijk/ Valkenburg Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 9 december een radarcontrole gehouden op de N206. Het RVHT controleerde bij Noordwijk en bij Valkenburg (Ir. G. Tjalmaweg). Bij Noordwijk hield praktisch iedereen, ruim 99%, zich aan de snelheid. In totaal reden 25 mensen te hard. Bij Valkenburg reed ook vrijwel iedereen volgens de maximumsnelheid. 22 Mensen reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 110 km/uur waar 80 km/uur gereden mag worden. De snelheidsovertreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.
Zondag 11 december heeft het RVHT weer een snelheidscontrole gehouden, ditmaal met de lasergun. Twintig snelheidsovertreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring aangezegd. Twee personen moesten hun rijbewijs inleveren om dat ze de snelheid met meer dan 50 km/uur overtraden. De maximumsnelheid op de plek waar het RVHTcontroleerde, is 100 km/uur. Een 33-jarige man uit Zoetermeer reed 157 km/uur en een 34-jarige man uit Lisse reed 178 km/uur.
Ook schreef het team nog een bekeuring uit voor een losbreekreminrichting die niet in orde was, en voor een aanhangwagen zonder verlichting.

Valkenburg Verkeersongeval
Tijdens een inhaalmanoeuvre van een 43-jarige motorfietser uit Valkenburg is er een aanrijding ontstaan. Een 28-jarige automobilist uit Katwijk reed op de Voorschoterweg en wilde linksaf de Duyfraklaan in rijden en gaf met zijn knipperlicht richting aan. Echter haalde op dat moment juist de motorfietser hem in en reed hierbij over de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer. De automobilist had de motorfietser niet gezien. De motorrijder kwam door de botsing ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Bedrijfsinbraken
In het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 december is er ingebroken in twee bedrijven in Alphen. In een tandartspraktijk zijn dader(s) via de achterzijde binnengedrongen en hebben een computer buitgemaakt. In een bedrijf aan de Van der Mandersloostraat zijn inbreker(s) via het dak binnen gekomen en hebben onder andere een geldbedrag buit weten te maken. De politie stelt in beide gevallen een onderzoek in.


Alphen a/d Rijn Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 9 december een snelheidscontrole gehouden op de N11. Op deze autoweg mag maximaal 100 km/uur gereden worden. Bijna 99% hield zich aan de snelheid. Toch reden er nog 63 mensen te hard op deze drukke weg. De hoogstgemeten snelheid was zelfs 133 km/uur. Deze mensen krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Boskoop Verkeersongeval
De politie kreeg op maandag 12 december, omstreeks 08.15 uur, de melding dat er een 10-jarige jongetje op zijn fiets was aangereden door een automobiliste. De jongen reed op de Reijerskoop in de richting van de Goudse Rijweg. Hij ging op een gegeven moment op de weg rijden om over te steken. Hij verleende geen voorrang aan de in dezelfde richting rijdende 24-jarige automobiliste uit Boskoop. De automobiliste kon de aanrijding niet meer voorkomen. De jongen kwam ten val en liep een gekneusde enkel op.

Gouda Verkeersongeval
De politie heeft op maandag 12 december, rond 13.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Koningin Wilhelminaweg. Een 70-jarige fietsster uit Moordrecht reed vanuit de Jacob van Lennepkade de Koningin Wilhelminaweg op. Zij verleende geen voorrang aan een van links naderende personenauto. De automobilist, een 69-jarige Gouwenaar, kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte haar. De vrouw kwam ten val en is zodra de ambulance ter plaatse was overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Zij heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen.


Zevenhuizen Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 11 december een snelheidscontrole met de lasergun gehouden op de Zuidplasweg (N219). Hier mag maximaal 80 km/uur gereden worden. Elf mensen reden te hard en kregen een bekeuring aangezegd. Een 26-jarige man uit Ridderkerk moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km/uur te hard reed. Hij reed met een snelheid van 152 km/uur toen het RVHT zijn snelheid controleerde. Dit is dus ruim 70 km/uur te hard.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --