Gemeente Spijkenisse


Weekbericht 50

12 december 2005

Openbare activiteiten van het college van B&W van 12 t/m 18 december 2005

12-12: Burgemeester Broekhuis feliciteert platina bruidspaar 13-12: Wethouder `t Hart presenteert opnieuw centrumplannen 14-12: Wethouders van Buuren en `t Hart onthullen verkeersborden 15-12: Wethouder de Jong presenteert beleidsplan ROTS 15-12: Wethouder Dijkman overhandigt scholen ZAP-speldjes 17-12: Wethouder Dijkman opent Schoon Jaar 2006 in de Gilden

Burgemeester Broekhuis feliciteert platina bruidspaar Burgemeester Broekhuis feliciteert maandag 12 december om 13.30 uur het echtpaar Hoek-Verloo aan met hun 70-jarig huwelijk. Mijnheer en mevrouw Hoek zijn op 11 december 1935 getrouwd in Rotterdam. Ze hebben acht kinderen en achttien kleinkinderen. Mijnheer en mevrouw Hoek zijn werkzaam geweest op de binnenvaart.

Wethouder `t Hart presenteert opnieuw centrumplannen Wethouder Gert-Jan `t Hart presenteert dinsdag 13 december om 19.30 uur voor de tweede keer de plannen voor het centrum en de Dijkzone in theater De Stoep. Voor het eerste optreden, drie weken geleden, was grote belangstelling. Er waren meer aanmeldingen dan plaatsen.

Wethouders van Buuren en `t Hart onthullen verkeersborden Wethouders Gerrit van Buuren en Gert-Jan `t Hart onthullen woensdag 14 december om 11.00 uur twee verkeersborden bij de nieuwe drempel op de hoek van de Willemshoevelaan en de Geraniumstraat. Met deze handeling wordt de aanpak van de verkeersveiligheid , een actie uit het project wijkveiligheid, rondom de o.b.s. De Rank, Jan Campert en NOVA College Charles de Foucauld feestelijk afgesloten.
Voor meer informatie zie persbericht Feestelijke afsluiting verkeersveiligheid rondom scholen Lisstraat

Wethouder de Jong presenteert beleidsplan ROTS
Wethouder Peter de Jong presenteert donderdag 15 december om 14.00 uur het beleidsplan van ROTS (Regionaal Opsporings Team Sociale recherche) in de Raadzaal van het stadhuis. Bij deze bijeenkomst zijn ook de wethouders van de regiogemeenten aanwezig. ROTS is een samenwerkingsverband tussen dertien gemeenten en bestaat in januari 2006 een jaar. Het doel is het voorkomen en opsporen van misbruik van sociale uitkeringen.

Wethouder Dijkman overhandigt scholen ZAP-speldjes Wethouder Kees Dijkman overhandigt donderdag 15 december om 10.30 uur ZAP-speldjes (afkorting van ZwerAfvalPakkers-speldje) aan vijf basisscholen in de aula van De Maasoever aan de Anne Frankstraat. Voor meer informatie zie persbericht Vijf scholen krijgen onderscheiding van Nederland Schoon

Wethouder Dijkman opent Schoon Jaar 2006 in de Gilden Wethouder Kees Dijkman opent zaterdag 17 december om 10.00 uur `Schoon Jaar 2006 in de Gilden', aan de Veerman. Wethouder Kees Dijkman rijdt de eerste karrenvracht naar de container. De bewonersorganisatie de Gilden verwijdert van 10.00 tot 16.00 uur puin, grof- en zwerfvuil uit achtertuinen en achterpaden in samenwerking met YEAH/Skate Crew Spiekri en Stadsbeheer Oost.
Interne links
Feestelijke afsluiting verkeersveiligheid rondom scholen Lisstraat Vijf scholen krijgen onderscheiding van Nederland Schoon