Van der Hoop Bankiers NV

Persbericht

Op Van der Hoop Bankiers N.V. is op 9 december jl. door de Rechtbank Amsterdam op verzoek van De Nederlandsche bank de noodregeling als bedoeld in artikel 71 van de Wet toezicht kredietwezen 1992 van toepassing verklaard.

De bewindvoerders delen mede dat hun gesprekken met Bank Degroof N.V. hebben geleid tot een intentieverklaring aangaande de private banking en de institutional asset management activiteiten van Van der Hoop Bankiers N.V.

Bank Degroof heeft het voornemen om op zeer korte termijn een vestiging op te richten in Amsterdam waarin deze activiteiten zullen worden ondergebracht. Een deel van het personeel zal kunnen overstappen naar deze vestiging. Voorzien is dat Bank Degroof de gebruikelijke overeenkomsten aanbiedt aan de betrokken cliënten.

Bewindvoerders verwachten niet dat na de voorgenomen transactie en verdere afwikkeling van Van der Hoop Bankiers N.V. een surplus voor de aandeelhouders resteert. Voor crediteuren verwachten bewindvoerders dat hun vorderingen grotendeels, misschien zelfs geheel zullen kunnen worden voldaan.

Amsterdam, 12 december 2005

Van der Hoop bankiers N.V.

persbericht VdH 121205pagina 1 van 1


---- --