Algemene omroepvereniging AVRO

ALGEMENE OMROEPVERENIGING AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 12-12-2005

BART VELDKAMP WIL ALSNOG DEELNEMEN AAN DE OLYMPISCHE WINTERSPELEN 2006 IN TURIJN

Schaatser Bart Veldkamp wil alsnog deelnemen aan de Olympische Winterspelen in Turijn. Veldkamp in AVRO s 1opdeMiddag: Ik sta op dit moment niet op de definitieve lijst maar tweede op de reserve-lijst. Maar ik heb nog twee maanden voor de boeg. Ook op het aanstaande EK kan ik me nog bewijzen. Ik denk dat ik wel degelijk nog een kans maak en ik ga er nog vol voor!

Veldkamp komt hiermee terug op zijn uitspraak niet meer mee te willen doen in Turijn. Afgelopen vrijdag zei de profschaatser hierover: Het gaat gewoon voor geen meter. Als er mensen wegvallen en ik alsnog naar de Spelen zou mogen, doe ik het in principe ook niet. Dit heeft geen zin. Schaatsen is leuk als het goed gaat. Zoals ik over het ijs ga is er geen reet aan.

Op dit moment zijn de tijden die Veldkamp rijdt niet om over naar huis te schrijven. Veldkamp: Het lijkt nu nog meer op priksleeën dan op gewoon schaatsen. Ik ben de afgelopen tijd ziek geweest maar voel me nu al veel beter.

De 38-jarige Veldkamp zal na dit seizoen stoppen met schaatsen als prof. Ik heb bijna 25 jaar op topniveau geschaatst. Dit is mijn laatste jaar, daarna is het tijd om wat anders te gaan doen , aldus Veldkamp.

Uitgezonden maandag 12 december 2005 om 14.35 uur op Radio 1.