ChristenUnie


Kamer wil gelijke kansen allochtonen bevorderen door ethische code maandag 12 december 2005 - 19:11

De motie van ChristenUnie Tweede Kamerlid Tineke Huizinga over de arbeidspositie van allochtonen wordt Kamerbreed gesteund. In de motie wordt de regering verzocht te werken aan de opstelling van een ethische code waarmee bedrijven die deze code onderschrijven, uitspreken gelijke kansen voor iedereen te garanderen. Bij de werving en selectie van personeel, bij de handelswijze, bij beëindiging van contracten of de proeftijd en bij de terbeschikkingstelling van stageplaatsen.

De motie wil ervoor zorgen dat de dat de sollicitatiecode die enkele jaren geleden is opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement (NVP) breder wordt toegepast.

Tineke Huizinga Ik vind een verplichte ethische code te ver gaan. Ik verwacht niet zoveel van wetgeving op dit terrein. Het is goed om een ethische code te hanteren, maar laat werkgevers zich daar op vrijwillige basis aan verbinden. Als het besef dat we iets aan discriminatie op de arbeidsmarkt moeten doen van binnenuit komt, bereiken we veel meer.

Verwacht wordt dat er deze week over de motie wordt gestemd. GroenLinks, D66, VVD, LPF, PvdA en CDA hebben de motie ondertekend.

Zie ook:

* ChristenUnie: Haal naam uit alle CV's

manifest_gelijk_zoekt_zijns_gelijk.doc (402 kb) Download dit document
Manifest Gelijk zoekt zijns gelijk

---