Ingezonden persbericht

Society Awards uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin

Marijke Helwegen Societyvrouw 2005 / Oger en Martijn Lusink gezamenlijk Societyman 2005

NOORDWIJK AAN ZEE, 20051212 -- Op maandag 12 december werden tijdens de 10e editie van de Societylunch in Grand Hotel Huis ter Duin de Society Awards 2005 uitgereikt.


Tijdens deze culinaire happening, naar een initiatief van Barbara Plugge en Tony Tetro, werd bekend gemaakt wie de Societyvrouw en Societyman van het jaar 2005 zijn.

Marijke Helwegen werd door de vakjury uitgeroepen tot Societyvrouw van het jaar 2005. "Zij is een bewezen stijlicoon omgeven door internationale glamour. Vele couturiers weten Marijke Helwegen te kleden tot een échte glamourvrouw die menig Nederlander met haar, van origine Limburgse, hartelijkheid en diepgaande uitspraken weet in te pakken."

De titel van Societyman van het jaar 2005 is eigenlijk door twee mannen gewonnen. "Oger Lusink heeft de kracht om wereldwijd talloze mannen goed gekleed door het leven te laten gaan. De drang om voor mensen te zorgen en ze prettig te laten voelen in combinatie met het streven naar perfectie vormen zijn drijfveren en zijn tegelijkertijd de basis voor zijn grote succes. Oger Lusink zorgt ervoor dat Italiaanse glamour een standaard is in ons polderland. Zijn zoon Martijn zet deze lijn gezamenlijk met zijn vader en broer voort en zorgt dat de man in al zijn bezigheden wordt gekleed voor succes."

Daarnaast werden voor het eerst twee Oeuvreprijzen uitgereikt voor goodwill en/of charity. Thomas Lepeltak, de man achter de rubriek Stan Huygens Journaal in De Telegraaf, kreeg een prijs voor zijn verdiensten voor de vaderlandse society. "Hij heeft voor geheel societyminnend Nederland een platform weten te creëren waarmee het fenomeen zien en gezien worden nadrukkelijk wordt onderstreept. Daarnaast stonden organisatoren van feesten en partijen in een lange rij om te worden opgenomen in zijn agenda", aldus het juryrapport.

Majoor Alida Bosshardt kreeg een oeuvreprijs voor haar charity ten behoeve van haar vele verdiensten voor het Leger des Heils. "Voor Nederlanders in alle lagen van de bevolking vormt zij inspiratie en krijgt zij vaak de 'heldenstatus' toebedeeld. Ondanks dat zij zelf niet bekend wilde worden gebruikte zij haar bekendheid met veel liefde en grote overtuigingskracht ten behoeve van de naamsbekendheid van het Leger des Heils. Het is een gewone vrouw gebleven maar met een heel groot hart van goud dat op iedereen, ongeacht geloof of nationaliteit, warmte uitstraalt."

De glamouronderscheidingen voor societyminnend Nederland zijn in het leven geroepen door societyjournalist Christian Houkes om mensen te bekronen met een bijzondere glamouruitstraling of stijl.

In de vakjury hebben zitting styliste Graziella Ferraro, Annette Wijdom van Fa Fa International Showproductions & Events en Christian Houkes. Eerdere Society Awards werden uitgereikt aan Karin Bloemen (Societyvrouw 2004), Rolf Timmer (Societyman 2004), Tony Tetro en Barbara Plugge (Oeuvreprijs 2004) en het African Doctors Gala (Beste Society-evenement 2005)

Annette Wijdom - producent/choreografe o.a.:
Nederland: Koninklijk Huwelijk, Flying/African Doctors Gala, Society Lunch, div. TV Shows en Concerten
Internationaal: Bal de Paris, World Music Awards Monte Carlo, Unesco Genève, Grand Prix Magique Monte Carlo, Lotto TV shows Griekenland, Sporting Monte Carlo, WK Bobstart Monte Carlo, 400 jaar handelsbetrekkingen Japan

Graziella Ferraro - styliste o.a.:
TV : RTL4, Talpa, Veronica
Magazine: Talkies, Jackie, Miljonair
Personal styliste voor: Jos Brink, Kristina Bozilovic, Patty Brard, Charly Luske, Glennis Grace, Jorinde Moll, Jasmine Sendar en Howard Komproe.
Events: Bollywood Award, Najaarspresentatie Talpa en première War of the Worlds.

De uitreiking van de Society Awards 2005 werd mede mogelijk gemaakt door Elzen Injectables Kliniek en Sandra Haute Couture.




Ingezonden persbericht