Startschot informatielijn zorgverzekeringen ouderenbonden

Anbo, voor 50-plussers

Zwolle, 12 december 2005
Hoogervorst beantwoordt vragen informatielijn zorgverzekeringen ouderenbonden Startschot 'Senioren kiezen met zorg!' 14 december in Den Haag Met tien telefoonlijnen in perscentrum Nieuwspoort gaat op woensdag 14 december in Den Haag de nationale informatielijn zorgverzekeringen van ANBO, PCOB en Unie KBO van start. 'Senioren kiezen met zorg!' is het motto van de ouderenbonden. Zij trekken samen op om senioren gericht te informeren bij het kiezen van een passende zorgverzekering. Ook minister Hoogervorst, senator Hannie van Leeuwen en Tweede Kamerleden onder wie A. Kant (SP), A. van Miltenburg (VVD), A. Mosterd (CDA) en A. Rouvoet (ChristenUnie) bemensen de telefoonlijn.
Met de komst van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is het van belang dat burgers een weloverwogen keuze maken wat betreft hun zorgverzekering. Half december hebben alle zorgverzekeraars hun cliënten geïnformeerd over hun pakketten en tarieven. Maar wat is voor senioren nu echt van belang en wat vindt men in de kleine lettertjes? ANBO, PCOB en Unie KBO geven senioren gerichte informatie over de punten waarop ze moeten letten bij het maken van een goede keuze.
De ouderenbonden hebben in het kader van het door het Ministerie van VWS ondersteunde project 'De kunst van het kiezen' ieder een eigen informatielijn. Om het belang van goede informatievoorziening voor alle senioren te benadrukken, werken de ouderenbonden nauw samen en treden ze op 14 december in Nieuwspoort gezamenlijk naar buiten onder het motto 'Senioren kiezen met zorg!'.
Vijftigplussers kunnen op 14 december vanaf 10.00 uur bellen naar de informatielijn van de ANBO, tel (030) 233 00 66, de informatielijn van de PCOB, tel. (038) 422 21 00 of naar de informatielijn van de Unie KBO, tel. (073) 690 42 58. Mensen die wegens het mogelijk grote aantal bellers op woensdag 14 december onverhoopt geen verbinding kunnen krijgen, wordt verzocht het op een later moment opnieuw te proberen. De genoemde telefoonnummers blijven bereikbaar tot 1 mei 2006 tijdens werkdagen.