Gemeente Goes

Persbericht

Burgemeester neemt boek over Stadswandelingen in ontvangst

Woensdag 14 december reikt de Stichting Maatschappelijke Belangen uit Goes om 16.00 uur het eerste exemplaar van het boek 'Wandelingen door Goes in de achttiende eeuw' uit aan burgermeester drs. D.J. van der Zaag. De uitreiking vindt plaats in de trouwzaal van het stadhuis aan de Grote Markt.

In het boek, dat is geschreven door Joost Adriaanse, maakt de auteur vijftien stadswandelingen door de stad Goes in de achttiende eeuw. In Goes is nog zo veel van de oude historie bewaard gebleven dat de wandelingen, die in het boek worden beschreven, het stuk voor stuk waard zijn om te worden 'nagelopen'.

De verhalen zijn goed gevuld met leuke citaten uit de stadsarchieven. Het zijn vijftien stadswandelingen geworden die een prachtig beeld schetsen van het leven, wonen en werken in Goes omstreeks de achttiende eeuw. De vele foto's uit de omvangrijke collectie van Hans Lindenbergh maken dat beeld compleet. Het is voor het eerst dat het publiek in deze omvang kennis maakt met die schitterende verzameling foto's.

Het bestuur van de Stichting Maatschappelijke Belangen heeft in overleg met de auteur het initiatief genomen om de verhalen te bundelen en in boekvorm uit te geven. Het boek komt in de boekhandel voor de prijs van 14,95.