Dienstenbond CNV

Gesprek met directie van Würth over arbeidsvoorwaarden 14-12-2005

Zoals eerder gemeld heeft gisteren een gesprek plaatsgevonden met de directie van Würth over aanpassing van uw arbeidsvoorwaarden. Onderstaand een reactie op de 6 punten waarover met de directie is gesproken. Voor 21 december a.s. staat een vervolgafspraak gepland.

Garantielonen vervangen door streeflonen

Standpunt van bonden is dat de garantielonen niet op basis van onderhandelings-vaardigheden van medewerkers of van "blauwe ogen politiek" tot stand is gekomen, zoals de directie aangeeft, maar dat hier aanpassingen van werkgebieden en geleverde prestaties van medewerkers aan ten grondslag liggen. Ook het feit dat buitendienstmedewerkers nauwelijks invloed uit kunnen oefenen op de planning van werkzaamheden maar hier wel rechtstreeks schade door kunnen ondervinden is cruciaal op dit punt. Naar aanleiding van de mededeling van de directie dat zij op zoek is naar een extra verkoopprikkel bij degenen waarvan zij het vermoeden hebben dat zij hun functie niet naar behoren uitoefenen, hebben wij hen gewezen op het feit dat daar andere personeelsinstrumenten voor zijn zoals beoordelingsgesprekken. Omdat het volgens de directie om een groep van rond de 30-40 personen gaat (degenen met een garantiesalaris van meer dan 3.000,-) van de ruim 400 verkoopmedewerkers is naar onze mening het middel dat nu wordt ingezet onevenredig zwaar. Voor de overige medewerkers is het streefloon volgens de directie een betere manier van belonen dan het garantieloon.

Om uit de impasse op dit onderwerp te komen is afgesproken dat de bonden hun leden zullen vragen om de voors en tegens van het nieuwe systeem aan te geven. Deze punten zullen in een gesprek met de directie op 21 december a.s. worden besproken.

De directie van Würth heeft toegezegd dat werknemers tot de 21e december niet zal worden gevraagd de gewijzigde arbeidsvoorden te tekenen.

Toepassing CAO-loonschaal 40-urige werkweek

Het is niet terecht dat Würth een 40-urige werkweek hanteert zonder toekenning van 13 ADV-dagen. De CAO voor de Technische Groothandel kent namelijk een gemiddelde werkweek van 38 uur. Het argument dat Würth meer dan de CAO-lonen betaalt, staat hier los van. Ook dan moet een gemiddelde werkweek van 38 uur worden gehanteerd. Würth dient dit dan ook aan te passen.

Invoering flexibele werkuren

Dit is een punt waarop de OR instemmingsrecht heeft. Werkgever is aangegeven dat dit punt met de OR moet worden besproken.

Nieuwe vakantiedagenregeling

In de CAO technische groothandel zijn afspraken gemaakt over vakantiedagen en extra vakantiedagen bij een bepaalde leeftijd. Hier mag Würth niet in negatieve zin van afwijken.

Opname van vakantiedagen

Dit punt is momenteel geregeld in 2.13 van het huishoudelijk reglement. Wijzigingen dienen met de OR te worden besproken.

Onkostenregeling buitendienst

Ook dit is een punt ter bespreking met de OR.

Voor het gesprek op 21 december 2005 hebben wij dus gegevens nodig. Wilt u het bijgevoegde antwoordformulier invullen en voor 15 december a.s. retourneren?

Alvast bedankt!

Tot slot: u hoeft ten aanzien van het aan u door de directie gedane voorstel voor wijziging van de arbeidsvoorwaarden geen actie te ondernemen.

Mocht dit toch aan u gevraagd worden, wilt u dat dan per omgaande aan ons melden?

Na de 21e december wordt u opnieuw bericht.

Karin Baelemans, bestuurder.