Ingezonden persbericht


Nederland in de ban van de Xbox 360

Voorraad binnen enkele uren zo goed als uitverkocht; lange rijen voor de winkels

Schiphol-Rijk, 14 december 2005 - Sinds 2 december is Nederland in de ban van de Xbox 360: de 'next-generation' gameconsole van Microsoft. Een aantal winkels opende speciaal ter gelegenheid van de lancering van de Xbox 360 om middernacht hun deuren en tal van gamers trotseerden de vrieskou om als eersten een felgebeerde Xbox 360 mee naar huis te nemen. De Nederlandse voorraad Xbox 360-consoles was op 2 december om half elf 's ochtends zo goed als uitverkocht. De Nederlandse lancering van de Xbox 360 werd onder andere opgeluisterd doordat de Utrechtse Domtoren enkele avonden groen werd uitgelicht. Ook radio, tv, de kranten en online sites besteedden uitgebreid aandacht aan de lancering van de Xbox 360 in Nederland.

Het is voor het eerst dat een nieuwe gameconsole in Europa vrijwel tegelijkertijd met de VS en Azië werd gelanceerd, waarmee Microsoft laat zien dat het Europese gamers serieus neemt. Dit betekende wel dat de beschikbare Xbox 360-voorraad verdeeld is over Noord-Amerika, Europa en Japan. Vandaag hebben de winkels in Nederland een nieuwe voorraad ontvangen en Microsoft verwacht wekelijks een nieuwe lading Xbox 360-consoles af te kunnen leveren. Ook in de rest van Europa is de Xbox 360 met veel succes gelanceerd en is de eerste voorraad zo goed als uitverkocht.

"De respons van het publiek is geweldig. Het is meer dan duidelijk dat Nederlandse gamers met spanning zaten te wachten op de next generation Xbox 360 en dat ze, nu die eindelijk te koop is, naar de winkel hollen om er een aan te schaffen", zegt Paul Naber van Xbox Nederland. "Het is dan ook het perfecte kerstkado voor iedere gamer en multimedia-enthousiast."

Behalve de Xbox 360 zelf, is ook meteen al een flink aantal Xbox 360-games beschikbaar, waaronder 'Project Gotham Racing 3' (Bizarre Creations en Microsoft Game Studios), 'Perfect Dark Zero' (Rare en Microsoft Game Studios), 'Kameo: Elements of Power' (Rare en Microsoft Game Studios), 'FIFA 06: Road to World Cup' (Electronic Arts), 'Call of Duty 2' (Activision) en 'Peter Jackson's King Kong' (Ubisoft). Daar zullen spoedig nog vele andere lang verwachte titels bij komen, waaronder 'Dead or Alive 4' (Tecmo/Microsoft Game Studios), 'The Elder Scrolls IV: Oblivion' (2K Games), Splinter Cell 4 (Ubisoft), 'Tomb Raider: Legend' (Eidos), 'Burnout Revenge' (Electronic Arts) en 'The Godfather'(Electronic Arts).



Ingezonden persbericht