Gemeente Den Haag

december 2005
Internationale rechtzaal voor scholieren en jongeren in Museon (14 december)

Internationale tentoonstelling in Museon

Het College van Burgemeester en Wethouders stemt in met het plan van wethouder Pieter van Woensel (Economie) om een 'Rechtzaal' in het Museon te realiseren waarin de betekenis van internationale organisaties voor Den Haag centraal staat. Volgens Pieter van Woensel is het de bedoeling met deze permanente tentoonstelling de Haagse bevolking en de bezoekers van de stad, met name scholieren en jongeren, bewust te maken van het internationale karakter van Den Haag. Jaarlijks doen ruim 200.000 bezoekers dit museum aan.

De permanente tentoonstelling past in de plannen van de gemeente om het internationale profiel van Den Haag als internationale stad van recht en vrede te versterken. Sinds 28 oktober jl. is er in het Atrium van het Stadhuis een overzicht te zien van de internationale organisaties in Den Haag, het 'International Exhibition Centre'.

De "Rechtzaal" in het Museon is vooral gericht op jongeren en scholieren; op interactieve wijze kunnen zij kennismaken met de werkzaamheden van de verschillende internationale organisaties op het gebied van recht en vrede. De "Rechtzaal" zal tenminste 10 jaar blijven staan. De realisering van deze tentoonstelling kost in totaal 320.000. Naar verwachting wordt de tentoonstelling in 2007 geopend.

De "Rechtzaal" past binnen de nieuwe permanente expositie "Jouw Wereld, Mijn Wereld" die vandaag wordt geopend in het Museon. Het museum heeft zich voor deze nieuwe vaste presentatie laten inspireren door toonaangevende kunst & cultuurelementen waarbij de uitgebreide collectie van het museum een belangrijke basis vormt.