Dienstenbond CNV

Principeakkoord Groothandel in Eieren
14-12-2005

Er is een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de Groothandel in Eieren en Eiproducten en de Eiproductenindustrie. De resultaten uit het akkoord worden hieronder voor u op de rij gezet. Via bijgaand reactieformulier kunt u laten weten wat u van het bereikte akkoord vindt. Wij vragen u om te reageren vóór 24 december a.s.

Hoofdlijnen van het akkoord


*De CAO heeft een looptijd van 1 januari 2005 tot en met 31 december 2006.

*Per 1 januari 2006 ontvangt u een loonsverhoging van 1,5%.
*Bent u ziek, dan ontvangt u de eerste 26 weken 100% van uw inkomen, daarna 90%. Bent u langer dan een jaar ziek, dan ontvangt u in het tweede ziektejaar een inkomen van 80%. Bent u aan het werk (omdat u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent), dan krijgt u er 10% bij en ontvangt u op dat moment dus 90%.

*Lid zijn van een vakbond wordt nog goedkoper: u kunt vanaf 2006 de vakbondscontributie betalen uit uw brutoloon. Dat betekent dat u ca. 40% korting geniet op uw lidmaatschap.

*De pensioenregeling wordt gewijzigd. De uittreedleeftijd wordt langzamerhand opgehoogd van 63 jaar en 6 maanden (voor iemand die geboren is in 1942), naar 63 jaar en 9 maanden (voor geboortejaar 1943) naar 64 jaar (voor iedereen die geboren is in 1944 en later). U wordt verder geïnformeerd over de regeling door het Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische Voedselvoorzieningshandel.

Overigen

Verder zijn er een aantal afspraken gemaakt die betrekking hebben op de leesbaarheid van de CAO, scholingsmogelijkheden en wordt geïnventariseerd hoe de sector omgaat met arbozorg en preventie.

Het woord is aan u

Leden hebben het laatste woord bij CNV Dienstenbond. Via bijgaand reactieformulier kunt u (kosteloos) aan ons laten weten wat u van het bereikte akkoord vindt. Het enige dat wij aan u vragen, is om tijdig te reageren. Wij willen graag vóór 24 december uw reactie.

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met bestuurder Aletta Bulsink, tel. 055 577 26 40 of via de mail apeldoorn@cnvdibo.nl