Gemeente Helmond


---

BOB-campagne van start met promotieteam en speciale rijsimulator op kerstmarkt

Alcohol in het verkeer
Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol in Nederland 150 tot 200 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval. De BOB-campagne wil mensen bewust maken van de gevaren van drank in het verkeer. Ook het Platform Verkeersveiligheid Helmond (PVVH) wil aan alle Helmonders duidelijk maken dat alcohol en verkeer een dodelijke combinatie is. Het PVVH gaat de komende maanden in Helmond daarom extra aandacht aan de BOB-campagne besteden.

BOB in Helmond
De Helmondse BOB-campagne gaat van start tijdens de Kerstmarkt op zondag 18 december. Het BOB-promotieteam komt dan naar het Helmondse centrum. Zij delen allerlei BOB-attributen uit. Ook komt er een BOB-stand met een rijsimulator, waar mensen hun vaardigheden en reactiesnelheid kunnen testen. Het promotieteam gaat BOB-prijsvraagkaarten uitdelen met de volgende prijzen: een dames- of herenfiets, een wedstrijdshirt van Helmond Sport, een draadloze telefoon en een BOB-pakket. Bij de BOB-stand is allerlei informatie te vinden over de gevolgen van alcohol in het verkeer. De Kerstmarkt op de Helmondse Markt duurt van 12.00-17.00 uur. De BOB-stand staat in de Kerkstraat, vlakbij Bakker Bart. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Profile Ronald Breeman, Helmond Sport en Eurovision.

Posters
In de campagneperiode, die duurt van medio december tot en met carnaval 2006, hangen er BOB, daar kun je mee thuis komen-posters langs de kant van de weg. Daarnaast komt het BOB-promotieteam begin volgend jaar nog een keer naar Helmond. Ook houdt de politie extra alcoholcontroles. Ook zal de landelijke campagne via diverse communicatiemiddelen, zoals TV-spots, duidelijk maken dat alcohol en verkeer absoluut niet samen gaan.

Platform Verkeersveiligheid Helmond
De organisator van de BOB-campagne in Helmond -het PVVH- bestaat uit zowel overheidsinstanties als belangenvereniging. De leden zijn: gemeente Helmond, politie Brabant Zuidoost, 3VO, Fietsersbond Helmond, Gehandicapten Overleg Helmond, Instituut Verkeersbrigade en de Samenwerkende ouderenorganisaties. Het platform heeft als doel om gevraagd en ongevraagd advies te geven óver en zich actief in te zetten vóór verkeersveiligheid. Kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsers en jongeren, krijgen hierbij speciale aandacht. Het PVVH organiseert regelmatig campagnes. Na Gaat er bij jou een lichtje branden krijgt vanaf medio december het thema alcohol in het verkeer (Bob-campagne) in Helmond de aandacht.

---

| |