Provincie Overijssel

Bijna twee ton voor ICT in de zorg

Gedeputeerde Staten stellen ruim ⬠186.000,-- subsidie beschikbaar aan de Technologie Kring Twente (TKT). Met de subsidie zet de TKT de zogenaamde Product Factory op. Hiermee kunnen vraag en aanbod rond ICT in de zorg bij elkaar gebracht worden.

Gedeputeerde Carry Abbenhues, portefeuillehouder voor Economie en Innovatie in Overijssel, is blij met deze nieuwe ontwikkeling. âInvesteringen in zorg en ICT leveren niet alleen innovatieve zorgdiensten en producten op, maar ook werkgelegenheid. De verwachting is dat de Product Factory 100 banen oplevert.â

De Product Factory bestaat uit een groep adviseurs die de vraag naar ICT toepassingen uit de zorgsector koppelen aan de beschikbare capaciteit van ICT bedrijven. Naar verwachting kunnen zoân 20 tot 30 bedrijven betrokken worden bij ICT productontwikkelingen voor de zorg in Twente.

In de Technologie Kring Twente zijn ruim 150 kleine technologiebedrijven verenigd. Zij bedienen individueel een groot aantal zorgaanbieders, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Nu deze kleine bedrijven gaan samenwerken, kunnen ze grotere opdrachten binnenhalen en daarmee de werkgelegenheid in deze sector en in Twente behouden of zelfs uitbreiden.