Gemeente Vlaardingen


Aangevraagde kapvergunningen
14 december 2005

Gepubliceerd: 14 december 2005
Reageren tot: 12 januari 2006


* Particulier terrein

* Free Golf

Particulier terrein

Voor bomen in particuliere tuinen met een stamdikte groter dan 35 cm (op 1.30 m hoogte) is een kapvergunning nodig. De volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn binnengekomen:


* Madoerastraat 122 (hemelboom in de voortuin);

Het besluit tot verlening of weigering van een vergunning wordt gepubliceerd in deze krant onder gelijktijdige verzending aan aanvrager en onder vermelding van de bezwaartermijn voor belanghebbenden.

Inzage en reageren
De kapaanvragen liggen tot vier weken na deze publicatie ter inzage (dienst Stadswerk, Hoflaan 2, werkdagen 8.30 - 17.00 uur). Gedurende deze periode kan een ieder zijn zienswijze bekendmaken (college van burgemeester en wethouders, p/a Dienst Stadswerk, Afdeling Wijkbeheer, Postbus 141, 3130 AC Vlaardingen).

Meer informatie: dhr. G. Stam, 248 4763 (dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).

Free Golf

Free Golf Vlaardingen heeft vergunning aangevraagd voor het uitdunnen van ca. 3000 m2 bosplantsoen en het kappen van 6 populieren. Het bosplantsoen en de populieren staan op het golfterrein aan de Zuidbuurt 79. Als gevolg van de onderhoudsdunning zal 20 % van het plantsoen worden verwijderd. Dit betekend dat van de ca. 40 bomen per 100 m2 er 32 blijven gehandhaafd.
Met betrekking tot de populieren is aangegeven dat de steeds groter wordende kronen van de bomen het golfspel hindert. De aanvrager heeft te kennen gegeven ter vervanging 6 populieren aan te planten.

De kapaanvraag ligt gedurende een periode van 4 weken na deze publicatie ter inzage op het kantoor van de dienst Stadswerk, Hoflaan 27 te Vlaardingen. Gedurende deze periode kan een ieder zijn zienswijze bekendmaken.
Na eventuele zienswijzen in overweging genomen te hebben zal het besluit betreffende de aanvraag in deze krant worden gepubliceerd waarna de bezwarentermijn van zes weken ingaat.

Meer informatie:dhr. A.C. Bijl, 2484566 (Dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).