NOVA

14 december 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

De meer-fronten-oorlog tussen kabinet en Kamer
Kamer en kabinet worstelen zich door een reeks moeilijke dossiers. Kwesties waar kabinet en Kamer grondig van mening over verschillen en waar zelfs regeringsfracties grote vragen bij stellen. NOVA volgt het allemaal op de voet:

Congo
Vandaag debatteert de Kamer over de vraag of minister Verdonk de Tweede Kamer wel juist heeft ingelicht over het verstrekken van belastende gegevens aan Congo over uitgeprocedeerde asielzoekers. Een verslag.

Afghanistan
Komende maandag buigt het kabinet zich over een moeilijk besluit: wel of niet militairen naar Afghanistan sturen. Grote vraag is of er in de Tweede Kamer voldoende steun is voor deze operatie. Voor- en tegenstanders van de missie zijn het maar over één ding eens: het gebied waar het om gaat is levensgevaarlijk en er heerst anarchie.

Kabinet-Balkenende wekt steeds weer Belgische spotlust Deze week kregen de bewindslieden in Den Haag te maken met ongezouten kritiek van een collega uit België: de Belgische vice-premier Freya van den Bossche hekelde in een interview met Vrij Nederland het bezuiniginsgbeleid van het kabinet en noemde de Nederlandse ministers stijf, truttig en kleinburgerlijk. Over het Brussels-Haagse rumoer een gesprek met de Vlaamse Ferry Mingelen: Siegfried Bracke.

Debat Schipholbrand
Vandaag vond het algemeen overleg met minister Donner (Justitie) plaats over het detentiecentrum Schiphol-Oost. Een verslag.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.