Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 15-12-2005

Man licht gewond bij ongeval
ASSEN Een 45-jarige man uit Bovensmilde raakte woensdagavond betrokken bij een ongeval op de Witterhaar. Hij reed met zijn personenauto in de richting van Assen. Plotseling stak er een ree over waardoor de man moest uitwijken. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. De man is met nekletsel naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. (BPS 05-208385)

Rijden onder invloed
EMMEN - Agenten hebben woensdagavond een 25-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Balingerbrink wegens rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 480 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-208391)

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf
ASSEN Tussen woensdag 18.30 uur en donderdag 3.00 uur is ingebroken bij een fotozaak aan de Kleuvenstee. Het is nog niet bekend wat er is ontvreemd. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. De politie onderzoekt de zaak. Namens het bedrijf wordt aangifte gedaan. (BPS 05-208413)

Buitenboordmotor gestolen uit schuur
NIETAP Tussen zondag en dinsdag is ingebroken in een schuur aan de Vagevuurslaan. Uit de schuur is een buitenboordmotor gestolen ter waarde van 600,-. De politie onderzoekt de zaak. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. (BPS 05-208121)

Agenten houden winkeldief aan
EMMEN De politie heeft woensdagmiddag aan het Mondriaanplein twee meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal. Het gaat om een 13-jarig meisje uit Emmen en een 15-jarig meisje uit Emmer Compascuum. De dames hadden bij meerdere winkel kleding gestolen voor een bedrag van 115,-. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met de ouders gaan de meisjes het Halt-traject in.
(BPS 05-208261)

Twee panden uitgebrand
EXLOO/BORGER De politie kreeg woensdagavond een melding van een brand bij het Boomkroonpad in Borger. Kort daarna was er een melding van een tweede brand in Exloo aan de Boslaan. In Borger is een opslagschuur van Staatsbosbeheer volledig verwoest door de brand. In Exloo is een gebouw van de tennisvereniging door de brand vernield. Hoe de branden zijn ontstaan, is nog onduidelijk. De brandweer heeft er voor gezorgd dat omliggende gebouwen bij het Boomkroonpad geen vlam konden vatten. (BPS 05-208386)

Vrachtauto gekanteld op de N37
ERICA Donderdagmorgen rond 6 uur is een vrachtauto gekanteld op de N37. De vrachtwagen vervoerd houtblokken. Bij het incident raakte niemand gewond. De rijbaan is enkele uren afgezet. Het verkeer is omgeleid via Klazienaveen en Nieuw Amsterdam.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.