Gemeente Berkel en Rodenrijs


ZAP-ers weer in het zonnetje gezet
zap-ers 2005 Wethouder Vermeulen heeft afgelopen donderdag weer twee zogenoemde ZwerfAfvalPakkers (ZAP-ers) in het zonnetje gezet. ZAP-ers zijn inwoners van de gemeente die zich zeer bekommeren om hun eigen leefomgeving, door het opruimen van zwerfafval maar ook door het aanleggen en onder-houden van bijvoorbeeld bloembakken, alles geheel vrijwillig.

In het gemeentehuis ontvingen de ZAP-ers, de heren Th. van den Berg en J. Jacobs een speldje en een oorkonde van wethouder Vermeulen. Op deze manier bedankt de gemeente deze inwoners hartelijk voor de tijd die zij vrijwillig steken in hun leefomgeving.

zappers 2005
Van links naar rechts: de heer Th. Van den Berg, wethouder H. Vermeulen en de heer J. Jacobs.

Het schoonhouden van Berkel en Rodenrijs is in de eerste plaats een taak van de gemeente. Maar de gemeente kan niet overal tegelijk zijn en kan evenmin overal verantwoordelijk voor zijn. De burgers hebben hierin een eigen verantwoordelijkheid. Het doel van deze actie is de inwoners te wijzen op hun verantwoordelijkheden.

Derde Donderdag van December
De actie is een initiatief van de Stichting Nederland Schoon en wordt dit jaar voor de derde maal gehouden. Op de Derde Donderdag van December reiken tientallen gemeenten in heel Nederland speldjes en oorkondes uit aan de ZwerfAfvalPakkers.

Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de ANWB en de Nederlandse Vereniging van Reinigingsdirecteuren. De stichting houdt zich bezig met de preventie en bestrijding van de hinder van zwerfafval. Zij doet dit onder andere met behulp van diverse preventie- en bewustwordingsprojecten, zoals deze actie.

Laatste wijziging website: 16 december 2005
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs