RTL Group

De Tsunami-survivors en hun leven nu in RTL 7-documentaire Tsunami: 1 jaar na de ramp
Tweede kerstdag 2004 stond voor iedereen de wereld even stil toen het nieuws van de allesvernietigende vloedgolf via de tv alle huiskamers bereikte. De ongekend krachtige tsunami verwoestte een groot deel van Azië, zorgde dat honderdduizenden mensen verdronken en liet net zoveel slachtoffers dakloos achter. In de documentaire Tsunami: 1 Jaar Na De Ramp, die op zaterdag 17 december bij RTL 7 te zien is, keert Terre des Hommes voor de tweede keer terug naar het getroffen gebied in het zuiden van Sri Lanka. Met eigen ogen ziet de directeur van de hulporganisatie hoe het leven van de tsunami-survivors er nu uitziet en wat de status van de door hun opgezette hulpprojecten is.

In een andere documentaire, die eerder dit jaar op RTL 5 te zien was, werd de directeur van Terre des Hommes, Ron van Huizen, op zijn werkbezoek in het zuiden van Sri Lanka gevolgd. Hij liet ons zien waar een deel van de in Nederland bij elkaar gebrachte 200 miljoen euro in het gebied aan besteed is. Overlevenden vertelden op aangrijpende wijze hoe die dramatische dag hun leven voor altijd veranderde. In deze tweede documentaire staan dezelfde mensen centraal; zij vertellen welke hulp hen geboden is het afgelopen jaar en of zij inmiddels weer een dak boven hun hoofd hebben. Verder wordt, samen met Ron van Huizen, gekeken wat er nog moet gebeuren met het resterende geld. Ook komt de Minister President van Sri Lanka aan het woord en worden de plekken bezocht waar vorig jaar nog massale vluchtelingenkampen stonden.

In deze afsluitende documentaire is te zien wat inmiddels verbeterd is en hoe de vele hulpverleners samen met de lokale bevolking nog steeds alles op alles zetten om Sri Lanka weer op de rails te krijgen.

Uitzending documentaire Tsunami: 1 Jaar Na De Ramp, RTL 7, zaterdag 17 december, tussen 17.30 en 18.30 uur.

NB: Uitzending documentaire Tsunami: De Vernietigende Golf, RTL 7, zaterdag 17 december, tussen 20.30 en 22.15 uur
---

------------

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP