Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 20-12-2005 0M Nieuwsberichten district Eemland noord

Geen licht nekt insluiper

BAARN Op maandag 19 december ontdekte een verdachte dat hij zonder goed werkende fietsverlichting niet ver kwam.

Rond 20.00 uur reden politiemensen over de Johannes Vermeerlaan. Plotseling zagen zij een fietser zonder verlichting van rechts komen. De politiemensen moesten vol in de remmen om de haastige fietser niet aan te rijden. Om hem te bekeuren, gaven zij hem vervolgens een stopteken. Kennelijk had hij daar niet zoveel zin in en ging er vandoor. Na een achtervolging door diverse straten, reed de verdachte een doodlopende brandgang in. Daar kon de verdachte, een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden staande gehouden. Hem werd een bekeuring voor zijn fietsverlichting aangezegd en zijn personalia werden nagetrokken.

Vrijwel tegelijkertijd kreeg de meldkamer de melding door dat in de Kerkstraat een insluiping had plaatsgevonden en dat een man er met geld vandoor was gegaan. Het signalement van deze verdachte, kwam overéén met die van de fietser. Vervolgens kwam een getuige naar de politiemensen toe en die vertelde dat de fietser inderdaad de insluiper was. Daarop werd de verdachte aangehouden en ingesloten. Hij bleek in het bezit te zijn van enkele honderden euros die hij in het pand aan de Kerkstraat had gestolen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Tevens bleek dat hij in verband met diverse insluipingen/inbraken gesignaleerd stond voor Politie Holands-Midden. Hij zal aan dat korps worden overgedragen.

Jongen mishandeld

SOEST Op maandag 19 december deed een jongen aangifte van een mishandeling op zondag 18 december.

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.30 uur, reed een 17-jarige jongen uit Soest over de Soesterengweg. Daar zag hij vier jongens: twee lopend en twee op de fiets. Eén van hen sprak de 17-jarige jongen aan en hij werd vervolgens door twee van de vier jongens aangevallen. Daarbij werd hij meerdere malen op zijn hoofd geslagen, waarna hij wist te vluchten. Het slachtoffer belde bij een woning in de buurt aan, waarna de verdachten er vandoor gingen.

De Soester is in een ziekenhuis in Amersfoort behandeld. Hij bleek diverse kneuzingen aan zijn hoofd te hebben opgelopen en enkele beschadigde tanden. De politie stelt een onderzoek naar de verdachten in.

Bejaarde man gewond

SOEST Op maandag 19 december raakte een bejaarde voetganger ernstig gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.50 uur reed een 32-jarige automobilist uit Soest over de Ossendamweg, komende uit de richting van de Soesterbergsestraat en gaande in de richting van de Koningsweg. Net voor de spoorwegovergang stak plotseling een 83-jarige man uit Soest vanaf de middenberm de weg over. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en de bejaarde man werd geschept.

Het slachtoffer werd met hoofdletsel en diverse botbreuken per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Verlichtingscontrole

BAARN De politie heeft op maandag 19 december een fietsverlichtingscontrole gehouden.

De controle vond van 07.45 uur tot 08.30 uur op de Torenlaan plaats. 25 Fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd. Tevens kregen twee fietsers een bekeuring omdat zij bij de spoorwegovergang door rood licht reden.