Gemeente Heerlen

Project Buurteconomie blijkt geweldige hulp

100e starter opent z'n deuren

Heerlenaren die in een woonbuurt een eigen bedrijfje willen beginnen, kunnen al sinds 2003 een beroep doen op het project Buurteconomie Heerlen. Het project is een geweldige hulp gebleken voor startende ondernemers en goed voor de Heerlense buurten, want deze week wordt al het 100e bedrijf met succes opgericht. Om dit te vieren opende wethouder Prickartz 'Kerori' officieel op maandag 19 december om 16.30 uur aan de Zeswegenlaan 279.

Ron Mulders en zijn partner Marie Verhoeven starten samen Kerori, een gemaks- en tabakswinkel aan de Zeswegenlaan 279. Ze bieden buurtbewoners een breed scala aan lectuur, wenskaarten, tabaksartikelen, telefoon- & buskaarten, kantoor- en cadeauartikelen aan. Wethouder Prickartz: "Hopelijk is dit een goed voorbeeld dat doet volgen en kunnen we nog vele potentiële starters tegemoet zien."

Het Starterscentrum Zuid-Limburg voert het project Buurteconomie Heerlen voor de gemeente Heerlen uit. Bewoners afkomstig uit de zogenoemde Urban-aandachtsgebieden worden door twee ondernemersadviseurs van het project intensief met raad en daad bijgestaan bij het opstarten van een onderneming. Het zijn natuurlijk wel de bewoners zelf die uiteindelijk hun eigen zaak beginnen. Via het project wil de gemeente met een economische activiteit de leefbaarheid in de wijk vergroten; het is immers belangrijk dat niet alleen 's avonds maar ook overdag voldoende beweging is in de buurt. Om dit te bereiken, is het noodzakelijk dat er niet alleen gewoond, maar ook gewerkt wordt en visa versa.

HEERLEN, 20 december 2005
Concernstaf Communicatie
Maureen Bisscheroux
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s

---- --