Ingezonden persbericht


Unieke prijs uitgereikt in Amerika;

Slipknot verslaat Coldplay en Destiny's Child als meest gedownloade artiest in 2005.

Toazted.com, 's werelds grootste online audio interview site, heeft onlangs een reporter naar Amerika gestuurd voor een wel heel bijzondere missie; een Toazted Award uitreiken aan de internationale artiest met het meest beluisterde interview. Dit stond op naam van Corey Taylor, de frontman van de gemaskerde mannen van Slipknot.

2005 Was absoluut het jaar van Slipknot. Het interview met frontman Corey Taylor, opgenomen in juni dit jaar, is in 2005 met meer dan 100.000 downloads het meest beluisterde interview op Toazted. Daarmee laat Slipknot populaire acts als "Coldplay", "Franz Ferdinand", "Green Day" en zelfs "Destiny's Child" achter zich, die de plaatsen twee tot en met vijf voor hun rekening namen.

Hoofdredacteur Peter van der Laan werd afgelopen weekend ontvangen in New York om de award hoogstpersoonlijk uit te reiken. De award, in de vorm van het Toazted logo, is met vijf kilo niet bepaald een lichtgewicht prijs. Het "broodje" voor Slipknot is de eerste prijs in haar soort en dus uniek. Voor Toazted is dit nog maar het begin, het "broodje" zal in de toekomst een veel grotere rol gaan spelen in de muziekwereld. Hou de media in de gaten voor het meest beluisterde Nederlandstalige interview.

Toazted.com is met meer dan 1200 interviews de grootste online audio interview database ter wereld. De Nederlandse dochter, Toazted.nl, is sinds mei 2005 een feit. Het Toazted-team bestaat uit journalisten van gerenomeerde radio- en televisie-stations en muziekbladen. Zij gaan vrijwel dagelijks op pad met als doel het doen van een uniek, interessant en breder interview dan 'de rest'. Ook is sinds september 2004 het programma Toazted Radio wekelijks te beluisteren op KinkFM. Tevens heeft Toazted, in samenwerking met Kink FM, een podcast site.



Ingezonden persbericht