Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Dader gewapende overval aangehouden

Huizen, 20-12-2005 0M Politie Gooi en Vechtstreek heeft op dinsdagochtend 20 december 2005 omstreeks 07.00 uur een 31-jarige inwoner van Huizen in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht op maandag 19 december een winkel aan het Ruijsdaelplein in Naarden te hebben overvallen.

Die dag kwam om 12.02 uur de melding binnen dat er een gewapende overval had plaatsgevonden. Een man met een bivakmuts was de winkel binnengekomen en had de twee aanwezige personeelsleden bedreigd met een mes. De man eiste geld, deed een greep in de kassa en verliet de winkel.

Aanrijding
Getuigen zagen dat de man in een auto stapte en er vandoor ging in de richting van de Amersfoortsestraatweg. De man werd daarna gezien bij de Lunet aan de Amersfoortsestraatweg, waar hij op de parkeerplaats een 9-jarige fietsster aanreed. De fietsster liep geen verwondingen op. De Huizer zette het op een lopen en wist te ontkomen.

De politie stelde direct een onderzoek in. Dit resulteerde op dinsdagochtend in de aanhouding van de man. De Huizer wordt donderdag 22 december voorgeleid bij de Officier van Justitie in Amsterdam.