Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 20 december 2005

Schoolbegeleiding
Een eerder aangekondigde rijksbezuiniging op de vergoeding voor schoolbegeleiding gaat niet door. Dat is voor het college aanleiding de subsidie aan Stichting Onderwijsbegeleiding Midden-Brabant voor de periode augustus tot en met december 2005 te verhogen met 5.967,02.

Subsidiejaarprogramma 2005
De gemeenteraad stelt jaarlijks - bij de begrotingsbehandeling - het subsidiebudget vast voor het eerstvolgende jaar. In vervolg daarop heeft het college het jaarprogramma 2006 - met daarin een lijst van instellingen die in aanmerking komen voor subsidie - vastgesteld. Dat jaarprogramma is onder meer opgesteld aan de hand van de Nota Harmonisatie Subsidiebeleid (waarin per beleidssector de doelstellingen en beleidsuitgangspunten zijn beschreven). Tegelijk met de vaststelling van het jaarprogramma zijn de budgetsubsidies over 2004 vastgesteld. Via een publicatie in de gemeenterubriek in de Hilverbode worden de inwoners geïnformeerd over het vaststellen van het jaarprogramma én de hoogte van de verschillende (deel)budgetten.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Tarievenvoorstel eenmalig rioolaansluitrecht 2006 Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de Verordening eenmalig rioolaansluitrecht 2006 vast te stellen. Door deze verordening kan de financiële afhandeling van een verzoek tot aanleg van riolering eenvoudiger - en daarmee kostenbesparend - plaatsvinden.

Gemeentelijk Rioleringsplan
Omdat de looptijd van het huidige Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) is verstreken, wordt de raad een nieuw GRP ter vaststelling voorgelegd. Om tijdig bij te kunnen sturen bij nieuwe ontwikkelingen - zoals veranderende milieueisen en Europese regelgeving - is gekozen voor een looptijd van 5 jaar. In het GRP 2006 - 2010 wordt aangegeven welke maatregelen genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat het rioolstelsel voldoet aan de normen die de gemeente heeft vastgesteld. Zo is met Waterschap De Dommel afgesproken dat een aantal verbeteringsmaatregelen wordt uitgevoerd.