Gemeente Eindhoven

witruimte
20 december 2005

Collegebesluiten

Definitief ontwerp en Beeldkwaliteitplan Waterrijk vastgesteld Op 20 december heeft het college het definitief ontwerp en het Beeldkwaliteitplan van Waterrijk vastgesteld. Het definitief ontwerp is het kader voor het bouwrijp maken en voor woningbouwontwikkeling. Het Beeldkwaliteitplan is het kader voor de architectonische uitwerking. Waterrijk vormt een sluitstuk van Meerhoven. De aanwezige groenstructuur vormt de basis voor het stedenbouwkundige plan.

Landschappelijk rustpunt Genneper Parken
De horecavoorziening bij de midgetgolfbaan krijgt het karakter van een landschappelijk rustpunt. De realisatie van een landschappelijk rustpunt vervult de behoefte aan een kleine horecagelegenheid met terras in Genneper Parken. Veel bezoekers van Genneper Parken (met name fietsers, wandelaars en skaters) ervaren het ontbreken hiervan als een belangrijk gemis. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken is een wijziging van het âbestemmingsplan buitengebiedâ noodzakelijk.

Herinrichting groen Geestenberg
In de wijk Geestenberg worden aanpassingen aan het groen en de speelvoorzieningen in de wijk Geestenberg gedaan vanwege een renovatieachterstand en breed gedragen wensen onder bewoners. De problemen bij het groen en de verharding in de Groene Long worden grootschalig en duurzaam aangepakt. Verder worden voor verschillende deelgebieden specifieke problemen opgelost door middel van een eenvoudige herinrichting. Deze specifieke problemen richten zich bijvoorbeeld op speeltuinen/speeltoestellen, nieuwe paden en parkeren.

Definitief Ontwerp herinrichting St. Bonifaciuslaan De St. Bonifaciuslaan wordt door haar bewoners als onveilig ervaren. Om dit gevoel van verkeersonveiligheid te verbeteren worden in de straat verschillende maatregelen getroffen om de rijsnelheid van het gemotoriseerd verkeer te verlagen, het doorgaand verkeer te ontmoedigen en de oversteekbaarheid te verbeteren. Bij de herinrichting wordt de maximumsnelheid in de straat teruggebracht naar 30 km/uur.

VROM inspectie: Uitvoering toezicht op bodemsanering voldoende De VROM inspectie heeft onderzocht of de gemeente in kwantitatief en kwalitatief opzicht toereikend toezicht uitvoert op bodemsaneringen. Zij concludeert dat Eindhoven dit toezicht op voldoende wijze uitvoert en waardeert dit met een rapportcijfer 7. Dat betekent dat Eindhoven landelijk gezien bij de koplopers op dit gebied hoort.

Wel doet de inspectie de aanbeveling om meer aandacht te schenken aan het uitvoeren van eigen verificatie-onderzoek (zelf monsters nemen). Om die reden zal de gemeente in 2006 minimaal ⬠15.000,= uittrekken voor eigen verificatie onderzoek. Het totale budget voor handhaving van de Wet bodembescherming bedraagt in 2006 circa ⬠100.000,-.

Deze waardering van de VROM inspectie verheugt de gemeente erg. Mede gezien het feit dat het in dit geval gaat om een bevoegdheid die pas sinds 2002 bij de gemeente Eindhoven ligt en de gemeente deze taak blijkbaar goed heeft opgepikt. De werkzaamheden worden in opdracht en onder aansturing van de gemeente door de Milieudienst Regio Eindhoven uitgevoerd.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven