Ingezonden persbericht


300a0b.jpg
Published: 08:00 20.12.2005 GMT+1 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: orders 54 miljoen euro voor technologie luxe jachten en cruiseschepen in Duitsland

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs van diverse scheepseigenaren en Duitse scheepswerven opdracht heeft gekregen voor technologische oplossingen aan boord van een aantal Duitse jachten en cruiseschepen. Deze opdrachten vertegenwoordigen een totale waarde van ruim 54 miljoen euro.

In de tweede helft van 2005 ziet Imtech in diverse Europese landen het maritieme marktsegment luxe jachten en cruiseschepen aantrekken. Vooral in Duitsland is sprake van een positieve marktontwikkeling.

Imtech is in Europa één van de sterkste spelers in dit segment. Vanuit drie maritieme competentiecentra van Imtech wordt intensief samengewerkt teneinde in zowel jachten als cruiseschepen te komen tot complete duurzame technologische oplossingen met een competitieve integrale kostprijs. Het gaat hierbij om Imtech Marine & Offshore in Nederland (Rotterdam), Imtech Schiffbau-/Dockbautechnik in Duitsland (Hamburg) en HST (HDW-Hagenuk Schiffstechnik) in Duitsland (Hamburg, Kiel en Bremerhaven). De Imtech-formule slaat goed aan, ook al omdat Imtech door middel van innovatie als één van de weinige marktspelers in staat is om state-of-the-art technologie te ontwikkelen en te implementeren.

Het innovatieve Imtech-dienstenpakket bestaat onder andere uit geïntegreerde en geautomatiseerde scheepsbruggen, duurzame elektrische aandrijving, alarm- en monitoringsystemen, navigatie- en communicatiesystemen, geavanceerde lucht- en klimaattechnologie, brandbeveiliging, sprinklertechnologie en integrale veiligheid.

De thans verkregen orders zijn in uitvoering op de volgende Duitse werven: Meyer Werft, Thyssen Krupp Marine Systems in samenwerking met de werven Blohm+Voss, Nobiskrug, de Lürssen/Kröger werf and Peters Schiffbau GmbH. Het gaat in totaal om twee nieuwe cruiseschepen en tien luxe jachten, waarvan één bestaand jacht een volledige technologische upgrading ondergaat. Alle cruiseschepen en jachten worden in uiterlijk eind 2007 aan de eigenaren opgeleverd.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl www.imtech.nl

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Persbericht (PDF)

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 14.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 Index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Onze website: http://www.imtech.nl