REO, REAUX, LAITERIE VAL D'AY, LE GASLONDE alsook boter LE GASLONDE uit de handel genomen
Mime-Version: 1.0

Status:

Time : 8:12:17 PM
Date : Tuesday, December 20, 2005
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: Camembert en coulommiers-kazen van de merken REO, REAUX, LAITERIE VAL D'AY, LE GASLONDE alsook boter LE GASLONDE uit de handel genomen

Frankrijk heeft door middel van een bericht België op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de bacterie van het type Escherichia coli O26 in de camembert en coulommiers-kazen van de merken REO, REAUX, LAITERIE VAL D'AY, LE GASLONDE alsook in boter LE GASLONDE. Deze producten hebben het veterinair identificatienummer 50.257.01.

België voert reeds een recall uit volgend op het alarmbericht uit Frankrijk en de bijkomende inlichtingen bezorgd door de producent maar het Voedselagentschap dringt er op aan deze producten niet te consumeren en deze terug te brengen naar de distributeur. Voedselvergiftigingen veroorzaakt door deze bacterie worden gekenmerkt door een maag-darmontsteking met eventueel koorts en bloedingen als complicatie. Personen die verdachte symptomen vertonen na eventueel dergelijke producten gegeten te hebben worden verzocht dit te melden aan hun huisarts.

Alle nieuwe informatie over deze zaak zal onmiddellijk door het Voedselagentschap medegedeeld worden.

contactpersoon voor de Nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de Franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65

URL: http://www.favv.be