Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 december 2005

Man probeert fiets te stelen

Verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 20 december wordt omstreeks 23.30 uur een verdachte situatie gemeld aan de Rembrandtlaan in Enschede. Een getuige meldt dat een man zich verdacht ophoudt bij een fiets. De politie treft de man inderdaad aan bij een fiets. De man loopt in eerste instantie nog bij deze fiets vandaan als hij de politie ziet komen. Het slot van de fiets vertoont verse knipsporen en in de omgeving van de fiets ligt een tasje met een kniptang. De politie houdt de man, een 20-jarige Enschedeër aan voor poging diefstal van een fiets. Op aanwijzing van de getuige wordt nog een tweede kniptang aangetroffen, welke door de verdachte is achter gelaten bij een andere fiets. De verdachte verklaart eigenaar van deze fiets te zijn en toonde een sleuteltje. Beide fietsen en beide tangen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachte is voor verhoor opgesloten. (bps: 05-161079 )

Vervalsing OV-kaart

Jongen betrapt met vervalste OV-kaart in de trein

Enschede

Op dinsdag 20 december controleert de conducteur een reiziger in de trein Hengelo-Enschede. De reiziger, een 17-jarige jongen uit Enschede toont hem een OV-kaart, welke vervalst blijkt te zijn. De politie wacht de 17-jarige in Enschede op en houdt hem aan. De vervalste OV-kaart blijkt tevens van diefstal afkomstig. De eigenaar, een 22-jarige man uit Wijhe deed hiervan op 1 november aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 05-160943 )

Lozing diesel in riool

Tientallen bewoners huizen uitgedreven door sterke benzinelucht

Enschede

Op woensdag 21 december wordt gemeld dat er een sterke gaslucht hangt in een woning aan de Geraniumstraat. De politie stelt dit eveneens vast en haalt voor de zekerheid de bewoners uit de woning. Op dat moment gaan meerdere bewoners hun woningen uit omdat de lucht niet te harden is. Uit metingen van de brandweer blijkt het om een benzinelucht te gaan, welke afkomstig is uit het riool en levert het buiten de stankoverlast geen gevaar op voor de omgeving. Vervolgens wordt het riool stroomopwaarts gemeten, om uiteindelijk bij de veroorzaker uit te komen. Een 32-jarige bewoner van de Geraniumstraat had na het tanken van diesel in plaats van benzine, de diesel in een put geloosd. De 32-jarige is aangehouden en kon na verhoor het bureau weer verlaten. Zijn auto is voor sporenonderzoek in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 05161089 )

Diefstal uit kleedkamer

Politie houdt vier verdachten aan na diefstal van mobiele telefoons uit een kleedkamer van een sportvereniging

Overdinkel

Op 26 oktober 2005 worden twee mobiele telefoons gestolen uit een kleedkamer van een sportvereniging in Overdinkel. De gedupeerden doen aangifte. De politie stelt een onderzoek in en houdt dinsdag 20 december vier verdachten aan. Drie van hen hebben de telefoons gestolen, namelijk twee 15 jarigen en een 16 jarige, alledrie uit Overdinkel. Vierde verdachte is een 18 jarige uit Losser. Hij kocht een van de mobiele telefoons terwijl hij wist dat de telefoon van diefstal afkomstig was. Tegen alle vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Een van de gestolen mobiele telefoons is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Bromfietser gewond

Bromfietser let even niet op en komt in aanrijding met een personenauto

Hengelo

Dinsdagmiddag 20 december rijdt een 20 jarige man uit Hengelo omstreeks 14.50 uur op zijn bromfiets op de Anninksweg in zijn woonplaats. Hij kijkt even achterom en komt hierdoor op de linker weghelft terecht. Daar komt hij in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 28 jarige vrouw uit Hengelo. De 20 jarige bromfietser raakt lichtgewond en wordt voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-160900)

Eenzijdig ongeval

Automobilist rijdt frontaal tegen een boom en raakt hierbij gewond

Nijverdal

Dinsdagmiddag 20 december vindt omstreeks 16.15 uur op de Wierdensestraat in Nijverdal een eenzijdig ongeval plaats. Een 18 jarige jongeman uit Nijverdal rijdt op de Wierdensestraat. Omdat hij vermoedelijk dicht tegen de wegas rijdt, schrikt hij van een tegemoetkomende vrachtauto. De 18 jarige stuurt naar rechts om de vrachtauto te ontwijken en rijdt frontaal tegen een boom. Hij raakt bekneld en wordt uit de auto geknipt. Ambulancepersoneel brengt hem voor onderzoek naar het ziekenhuis. (05-160993)

Getuigen gezocht van diefstal bij tankstation

Medewerker probeert de daders bij het wegrijden tegen te houden en wordt door de auto geraakt

Goor

Dinsdagmiddag 20 december omstreeks 14.10 uur ziet een medewerker van een tankstation aan de Enterseweg in Goor dat door inzittenden van een auto getankt wordt. Als de twee mannen wegrijden zonder te betalen, probeert de medewerker de auto tegen te houden en wordt hierbij door de auto geraakt. De medewerker, een 42 jarige man uit Goor, valt op de grond. Hij hoeft zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. De man heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844. De twee verdachten reden in een rode Opel Tigra. Getuigen hebben het kenteken van de auto genoteerd. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de kentekenplaten van diefstal afkomstig zijn. Van de daders bestaat het volgende signalement: De bestuurder van de auto is vermoedelijk een blanke man met rossig haar. Van de bijrijder bestaat een wat duidelijker signalement. Hij is een man met licht getinte huidskleur, tenger postuur, ongeveer 22-25 jaar en 1.80 meter lang. Hij heeft korte rasta vlechtjes en droeg een zwart haarbandje. De man droeg een driekwart groen/grijze jas, een spijkerbroek, sportschoenen en een grijskleurige sjaal. (05-160881)

Vuurwerkpistool in beslag genomen

Na melding dat er vanuit een auto met een vuurwerkpistool wordt geschoten, stelt de politie een onderzoek in en houdt de verdachte aan

Haaksbergen

Dinsdagmorgen 20 december omstreeks 10.40 uur ziet een getuige dat iemand op de Bouwmeester in Haaksbergen vanuit een auto met een vuurwerkpistool schiet. Aan de hand van het opgegeven kenteken van de auto stelt de politie een onderzoek in en komt op het spoor van de verdachte, een 24 jarige man uit Haaksbergen. Hij wordt dinsdagmiddag in zijn woning aangehouden. De politie neemt het vuurwerkpistool in beslag. Tegen de 24 jarige wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie. (05-160723)

Stroperij

Jachtopzichters betrappen een man op het vangen van een pimpelmeesje en dragen hem over aan de politie

Rijssen

Jachtopzichters betrappen dinsdagmorgen 20 december een man op het vangen van een pimpelmeesje, een beschermde en inheemse vogel, in de omgeving van de Holterstraat in Rijssen. De man, een 19 jarige Rijssenaar, blijkt twee klepkooitjes in een bosperceel te hebben geplaatst. De jachtopzichters houden de man aan en dragen hem over aan de politie. De 19 jarige bekent en doet afstand van de twee kooitjes en het pimpelmeesje. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het vogeltje is woensdagmorgen in dezelfde omgeving weer vrijgelaten. (05-161020)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum : 053--4555588


---- --