Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt mishandeling

Getuigen gevraagd

Zaltbommel, 21-12-2005 o De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een mishandeling maandagavond op de Zandkampen in Zaltbommel. Tussen 22.55 uur en 23.10 uur liep een 35-jarige inwoner uit deze plaats daar te wandelen met zijn hond toen hij een ineens gebonk hoorde en een jongeman zag staan naast een frietkraam, dit is ter hoogte van een school. Toen de Zaltbommelnaar de jongen aansprak wat hij daar aan het doen was, werd hij bedreigd en vervolgens meerdere keren geslagen met een slagwapen.

De 35-jarige man wist na een worsteling het slagwapen van de jongen af te pakken. Toen deze richting Hoogdenshof liep en bij een huis bouwafval wegnam, mogelijk met de bedoeling daarmee te gooien, heeft de Zaltbommelnaar dit niet afgewacht en is richting politiebureau gelopen. Inmiddels hadden buurtbewoners al de politie gewaarschuwd die snel ter plaatse kwam. Meerdere politie-eenheden hebben de omgeving afgezocht, te voet en per auto, maar zij troffen de dader niet meer aan. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek verricht.

De 35-jarige man is bij de mishandeling gewond geraakt aan zijn hoofd en hand en heeft zich in een ziekenhuis onder doktersbehandeling moeten stellen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Van de dader is het volgende signalement bekend:

* Geschatte leeftijd 16-17 jaar

* Smal gezicht

* Brildragend, licht gekleurd montuur met rechthoekige glazen
* Donker haar

* Tenger postuur

* Donkerblauw shirt met capuchon, met op de voorkant tekst
* Blauwe spijkerbroek

Getuigen van de mishandeling of mensen die menen anderszins informatie te hebben worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Bommelerwaard op telefoonnummer 0900-8844. Ook kan anoniem informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

(Auteur 08)