Dienstenbond CNV

Getronics PinkRoccade: deel principeakkoord VUT

22-12-2005

CNV Dienstenbond heeft, samen met de andere vakbonden, op 21 december j.l. een principeakkoord afgesloten over aanpassing van de bestaande VUT-/prépensioen garantieregelingen zowel binnen Getronics als binnen PinkRoccade.

Aanpassing van de bestaande regelingen is noodzakelijk geworden in het kader van gewijzigde pensioenwetgeving. In feite wil het kabinet vroegpensioen- en VUT regelingen per 1 januari 2006 fiscaal onaantrekkelijk maken. Vandaar dat we nog voor het einde van 2005 nieuwe afspraken hebben gemaakt met de directie van Getronics PinkRoccade (GPR).

We hebben overeenstemming bereikt met uw werkgever om de medewerkers zoveel mogelijk het recht te laten behouden op de VUT- en prépensioen garantieregelingen.

Gemaakte afspraken

1. Voor medewerkers die op 1-1-2005 55 jaar of ouder zijn, blijft de oude regeling gewoon gelden.

2. Voor de medewerkers die op 1-1-2005 jonger zijn dan 55 jaar geldt het volgende:


1. Waarde berekening:
i. We berekenen per persoon wat die, op basis van de huidige gegevens, zou krijgen op het moment van VUT datum; ii. We houden rekening met een vertrekkans per jaar van 5%; iii. We gaan uit van de definitie salaris van de regeling; iv. We gaan uit van het huidige pensioensysteem (30-12-2005); v. We gaan uit van een salarisstijging van 2% per jaar (indexatie en loon)
vi. We gaan uit van een rendement van 5,5% per jaar.
2. Wijze van betaling:
i. De betaling kan worden uitgesmeerd over max. 5 jaren; ii. Eerst wordt de fiscale en reglementaire ruimte van het SVG gebruikt;
iii. Als er nog geld over is, dan wordt dat in Levensloop gestort;
iv. Als er dan nog geld over is, vindt storting plaats onder condities ii en iii gedurende max. 5 jaar. Dan is aan alle verplichtingen voldaan; v. Indien medewerkers eerder vertrekken, krijgen ze het restant mee.

Stemming
Dit is een deel-principe-akkoord. Dat wil zeggen, het maakt onderdeel uit van de nieuw af te spreken CAO in 2006. Naar verwachting vinden de onderhandelingen daarover plaats in de eerste helft van 2006. Daarna wordt het in een totaalpakket ter goedkeuring aan u voorgelegd.

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055 577 26 40) of per mail (w.burggraaf@cnvdibo.nl).