Hulporganisatie ChildsLife bestaat tien jaar in 2006

Childslife international

http://www.childslife.nl

De internationale hulporganisatie ChildsLife bestaat in 2006 tien jaar. Initiatiefneemster en directeur Patricia Korver - Kicak richtte de stichting, die toen nog Voedselhulp voor Kinderen heette, in 1996 op.
De organisatie heeft haar hoofdkantoor in Haarlem en lokale kantoren in Kenia en Roemenië. In deze laatste twee landen heeft ChildsLife ook de meeste langlopende hulpprogramma's voor kinderen op het gebied van scholing, opvang en voedsel. De organisatie heeft in de tien jaar van haar bestaan voor meer dan 10 miljoen euro hulp gegeven aan Roemenië en ruim 3 miljoen euro aan Kenia. ChildsLife heeft echter in totaal aan meer dan 22 landen steun gegeven.

Gedurende het jaar 2006 zal er op verschillende manieren aandacht geschonken worden aan het tienjarig jubileum van de hulporganisatie. ChildsLife zal zelf een aantal evenementen gaan organiseren, maar zal ook bij reeds bestaande evenementen haar gezicht laten zien. Het jubileumprogramma zal in de loop van 2006 bekend gemaakt worden.

Het doel van de activiteiten is om extra promotie te maken voor de werkzaamheden van ChildsLife en hierdoor meer fondsen te werven. Met meer fondsen kunnen er meer kinderen hulp krijgen.
ChildsLife heeft zich ten doel gesteld om in het jaar dat ze tien jaar bestaat haar programma's uit te breiden en daarmee 1200 kinderen extra te bereiken.

ChildsLife richt zich op twee belangrijke aspecten van een kinderleven: onderwijs en voeding. Het gaat voornamelijk om arme kinderen, straatkinderen en (aids)weeskinderen. Voor deze kinderen bouwt en onderhoudt ChildsLife scholen, waar ze naast onderwijs een maaltijd krijgen, 365 dagen per jaar. Voor 15.000 kinderen per maand. Voor deze kinderen is de school meer dan alleen een school; het is hun thuis.

Voor de uitvoering van de hulpverlening is ChildsLife afhankelijk van particulieren en bedrijven. Het bankrekeningnummer is 61.34.33.777
(ABN AMRO, Haarlem). Voor meer informatie: www.childslife.nl of telefoonnummer 023 557
0081.