Politie Groningen

Persberichten donderdag 22 december 2005

Provincie Groningen, 22-12-2005

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Boerakker, Boerakkerweg: aantal geregistreerde voertuigen:650, aantal overtredingen:12, hoogst gemeten snelheid:106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Nuis, Nieuweweg: aantal geregistreerde voertuigen:290, aantal overtredingen:29, hoogst gemeten snelheid:93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Uithuizermeeden: bestuurder onder invloed

Een 29-jarige automobilist uit Godlinze is woensdagnacht op de Provincialeweg in Uithuizermeeden aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie zag de man rijden over de de N363. Na een eerste blaastest moest hij voor een vervolgonderzoek mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. De man moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Finsterwolde, alcomobilist onder invloed

De politie heeft woensdagavond op de Hoofdweg in Finsterwolde een 52-jarige man uit Finsterwolde aangehouden voor het rijden onder invloed. Politieagenten zagen op de Hoofdweg de verdachte in zijn auto erg rechts op de Hoofdweg rijden. De man werd vervolgens gecontroleerd. De 52-jarige bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politeibureau. Na de ademanalysetest bleek dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Veendam: autos botsen op elkaar

Een 20-jarige bestuurster en haar 78-jarige passagier, beide uit Wildervank, zijn woensdagochtend op de Provincienlaan in Veendam bij een verkeersongeval gewond geraakt. De vrouw kwam uit de richting van de Eems en wilde de Sorghvlietlaan in Veendam oversteken. Bij deze oversteek keek zij in de verte en zag daarbij de auto van een 46-jarige man uit Veendam over het hoofd. Beide autos raakten elkaar, waarbij de auto van de Wildervankster in het rond tolde. De auto scheerde vlak langs de verkeersheuvel in de Provincienlaan en de daarop staande lantaarnpaal en kwam 180 graden gedraaid met de voorzijde naar de Sorgvlietlaan op de Provincienlaan tot stilstand. De auto van de Veendammer bleeftotall loss op het kruisingsvlak staan. Beide autos zijn behoorlijk beschadigd. De Veendammer had last van pijn aan zijn rug en nek. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: zakkenrollers actief

De politie heeft de afgelopen dagen verschillende meldingen en klachten binnengekregen over zakkenrollen. Met name gebeurt dit in winkels en winkelcentra in Winschoten, Groningen en Delfzijl. In Groningen heeft de politie winkelend publiek erop geattendeerd dat ze niet met geopende tassen en dergelijke moeten winkelen. Het is een periode waarin mensen voor de kerstdagen massaal inkopen doen. Dat trekt in de regel zakkenrollers aan. De ervaring leert, dat landelijke opererende groepen zich bezig houden met zakkenrollen en ook in onze provincie actief zijn. In het verleden kwamen onder meer ook klachten uit Leek, Marum, Hoogezand en Veendam. Het devies is en blijft: houdt de hand op de knip als het om zakkenrollers gaat! De politie houdt een extra oogje in het zeil.

Hoofdverdachte schietincident Nieuwstad aangehouden.

De hoofdverdachte in het onderzoek van het schietincident in de Nieuwstad in Groningen (13 november 2005), waarbij een 38-jarige inwoner van Groningen om hel leven is gekomen, is dinsdag aangehouden in het buitenland. Het gaat om een 29-jarige inwoner van Hoogezand. De man stond internationaal gesignaleerd. De uitlevering wordt gevorderd.