Politie Hollands Midden

Datum: 22 december 2005

Lisse Eigenaresse vindt gestolen bromfiets terug De politie hield woensdagavond 21 december aan de Achterweg een 14-jarige jongen uit Lisse aan. De jongen was in het bezit van een snorfiets die tussen 14 en 21 december gestolen was bij een rijwielhandel aan de Julianastraat. De 24-jarige eigenaresse uit Lisserbroek had hem daar voor reparatie naar toegebracht, maar zowel zij als de rijwielhandelaar ontdekte dat de snorfiets verdwenen was. Een familielid van de eigenaresse zag gisteravond de bromfiets rijden en waarschuwde de eigenaresse. Die trof en haar snorfiets en de jongen die daar op reed aan op een schoolplein aan de Achterweg. De politie werd ingeschakeld en hield de jongen aan. Hij verklaarde de bromfiets voor 100 euro gekocht te hebben. De politie onderzoekt dit en in dat geval zal proces-verbaal voor heling worden opgemaakt tegen hem.

Lisse Getuigen gezocht van aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op woensdag 21 december waarbij de bestuurder van een scooter is doorgereden. Een 57-jarige fietser uit Lisse werd omstreeks 16.40 uur bewusteloos aangetroffen op de Heereweg nadat hij door een bestuurder van een donkere scooter was aangereden. Deze persoon had even omgekeken, maar was vervolgens doorgereden in de richting van Lisse. De bestuurder droeg een donkere jas en had een zilverkleurige helm op. Omstanders hadden zich ontfermd over de fietser tot de komst van de hulpdiensten. De fietser werd met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Valkenburg Verkeersongeval tussen twee auto's

Woensdag 21 december even na 16.30 uur vond op de Ommedijkseweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 27-jarige automobiliste uit Den Haag reed over de Ommedijkseweg komende uit de richting van Leiden. Ter hoogte van de oprit met de Rijksweg A44 verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende automobilist. Een aanrijding was het gevolg. De Haagse liep letsel op aan het hoofd, de nek en de rug en moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Hiervoor werd het dak verwijderd. De andere bestuurder, een 48-jarige Capellenaar, bleef ongedeerd. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Leiden Babbeltruc Een nog onbekende man wist zich woensdagavond rond 19.00 uur bij een 88-jarige bewoonster van een woning aan de Telderskade binnen te praten om vervolgens de woning te verlaten met een portemonnee en portefeuille van de bewoonster. De man belde aan met het verhaal dat zijn hagedis was ontsnapt en in haar achtertuin zou zitten. De vrouw bracht hem daar naar toe, waarna hij zei dat de hagedis de woning was binnengeglipt. In de woning leidde hij de vrouw even af en wist van die gelegenheid gebruik te maken door uit een tas de portemonnee en portefeuille met inhoud en pasjes te stelen. Vervolgens verliet hij de woning. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar een 40 tot 45-jarige man met een mager tot tenger postuur en kaal dan wel kort stekelig haar.

Leiden Brand in woning, vrouw gewond

Woensdag 21 december even voor 21.00 uur brak brand uit in een woning aan de Rigolettohof. De 89-jarige bewoonster had een plastic afdruiprek op de kookplaat gezet. De vrouw kwam door onbekende oorzaak ten val waarna ze niet meer kon opstaan. Een medewerkster van de thuiszorg die de melding van de valpartij kreeg ontdekte bij aankomst in de woning de brand. Met behulp van buren werd de bejaarde vrouw uit haar woning gehaald. De brand was omstreeks 21.10 uur onder controle. De vrouw werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De medewerkster van thuiszorg en vier omwonenden zijn ter plaatse ter controle aan het zuurstof gezet.

Voorschoten Man mishandeld

De politie heeft woensdagavond, 21 december, een 19-jarige vrouw en een 35-jarige man, beiden uit Den Haag, aangehouden op verdenking van mishandeling van een 50-jarige man uit Voorschoten. De man had de Voorschotenaar op het Sperwerpad tegen de grond gewerkt en in het gezicht geslagen waarna hij een geldbedrag wegnam en samen met de vrouw, een bekende van de Voorschotenaar, in een auto vertrok. Een kennis van de Voorschotenaar belde de politie waarna de verdachten in Den Haag werden aangehouden door de Haagse politie. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiderdorp Aanhouding na schoppen meisje

De politie heeft woensdag 21 december in de avond een 18-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 12-jarige Leiderdorpse. De twee kregen woorden voor de videotheek in winkelcentrum De Winkelhof. Hierop schopte en sloeg de verdachte het meisje. De verdachte werd op de Hoogmadeseweg aangehouden. De twee zouden al langere tijd ruzie met elkaar hebben.

Leiderdorp Politie betrapt jongens op stelen kerstbomen De politie hield woensdag 21 december rond 22.35 op de Hensiuslaan twee jongens van 15 en 17 jaar uit Leiden en Oegstgeest aan. Aan hun aanhouding ging een achtervolging door de politie door veel straten vooraf. Daarbij negeerden de twee die op een scooter reden, rode verkeerslichten en stoptekens van de politie. De achtervolging begon toen surveillerende agenten op de Acacialaan de twee zagen rijden met twee kerstbomen in hun hand. Bij het zien van de politie lieten ze de kerstbomen vallen en verhoogden hun snelheid om maar uit de handen van de agenten te blijven. Dit lukte tot de Hensiuslaan. De twee verklaarden op kerstbomenjacht te zijn om ze alvast te verzamelen in de Kooi voor een Oud en Nieuw vuur. De kerstbomen stalen ze uit tuinen van woningen in de omgeving van de Persant Snoepweg. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie de gedupeerden zijn. De verdachten zijn na hun verhoor in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Repressief optreden op vreugdevuren

Op oudejaarsavond zelf is er een intensieve controle door agenten, zowel in uniform als in burger, op vreugdevuren. Daarbij wordt tegen het slepen met kerstbomen streng opgetreden. De betrokkenen krijgen een bekeuring en de bomen worden onmiddellijk verwijderd. Vreugdevuren worden slechts toegestaan op plekken waarvoor een vergunning is afgegeven. Het spreekt vanzelf dat het belemmeren van werkzaamheden van brandweerlieden tot de onmiddellijke aanhouding leidt van de betreffende personen.

Bereikbaarheid politie

De politie doet er alles aan om de aanloop naar en tijdens de oud en nieuwviering rustig te laten verlopen. Burgers kunnen daarbij helpen door bij zaken die daarbij van belang zijn te bellen met de politie via 0900-8844.. Eventueel kunnen meldingen over bijvoorbeeld illegale handel van vuurwerk ook doorgegeven worden via de telefoonlijn 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem. Uiteraard is er voor spoedeisende zaken en als gezien wordt dat er moedwillig wordt vernield het alarmnummer 112.

Aarlanderveen Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 22 december rond 00.55 uur op de Oostkanaalweg een 44-jarige automobilist uit Bodegraven. De agenten stelden een te veel aan drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 365 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Gouda Ruzie om honden

De politie werd woensdagavond, 21 december, geroepen bij een onenigheid tussen twee Gouwenaren op de Van Oldenbarneveltstraat. De hond van één van de mannen wist ongezien uit de auto te springen toen zijn baas bezig was goederen in te laden. De hond beet één van de honden van de andere Gouwenaar waarop deze de bijtende hond opzij gooide. Hierop ontstond er tussen de twee Gouwenaren kort een worsteling.

Gouda Aanhouding na mishandeling

De politie heeft woensdag 21 december in de avond een 18-jarige Gouwenaar aangehouden nadat hij een 15-jarige plaatsgenoot enkele keren sloeg. De twee, bekenden van elkaar uit de wijk, kregen op de Middenmolenlaan onenigheid toen de jonge Gouwenaar en een vriend met snoepjes in de richting van de oudere begonnen te gooien. Deze laatste vond het aanleiding om vervolgens de andere te slaan.

Gouda Verdachten aangehouden na inbraak in sportkantine De politie hield op donderdag 22 december rond 02.30 uur aan het Kale Jonkerpad twee mannen uit Gouda aan van 25 en 26 jaar. Tegen de twee bestaan verdenkingen dat zij kort daarvoor inbraken in een voetbalkantine aan de Sportlaan. Op weg naar de kantine van GSV, waar het inbraakalarm was afgegaan, kwamen de agenten een auto tegen. Gezien de plaats en de richting van waaruit de auto kwam stelden de agenten een nader onderzoek in naar de inzittenden. De politie trof in de auto en bij de mannen aanwijzingen aan die voldoende waren om hen als verdachte aan te merken. Zo werd er onder meer een schroevendraaier op de achterbank van de auto aangetroffen. Zij werden dan ook aangehouden en zijn ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in. Voorzover nu kan worden nagegaan wordt er nog niets vermist uit de kantine.

Schoonhoven Politie ontdekt illegaal vuurwerk Twee mannen uit Schoonhoven van 23 en 33 jaar zitten vast op verdenking van het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk en het verhandelen van dit vuurwerk. De politie ging na informatie woensdagavond 21 december tot aanhouding over. Er werden 14 Chinese rollen van 100.000 klappers en 20 nitraatklappers inbeslaggenomen met een totaalgewicht van 125 kilogram. Eén van de verdachten heeft verklaard het vuurwerk in België gekocht te hebben om vervolgens hier te gaan verkopen. De verdachten zitten nog vast. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Met melden helpen! De politie doet er alles aan om de aanloop naar en tijdens de oud en nieuwviering rustig te laten verlopen. Burgers kunnen daarbij helpen door bij zaken die daarbij van belang zijn te bellen met de politie via 0900-8844.. Eventueel kunnen meldingen over bijvoorbeeld illegale handel van vuurwerk ook doorgegeven worden via de telefoonlijn 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem. Uiteraard is er voor spoedeisende zaken en als gezien wordt dat er moedwillig wordt vernield het alarmnummer 112.

Krimpenerwaard Verkeerscontroles

De politie heeft woensdagochtend, 21 december, op enkele locaties in Bergambacht en Lekkerkerk gecontroleerd op verlichting. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven. In Schoonhoven en Ammerstol werden drie bekeuringen uitgeschreven voor eveneens het niet voeren van de fietsverlichting.

Schoonhoven Bromfietser twee keer bekeurd

De politie heeft woensdag 21 december in de middag en in de avond een 18-jarige bromfietser uit Schoonhoven bekeurd voor het rijden zonder helm en zonder bromfietscertificaat. De bromfietser kreeg de eerste bekeuring in de middag toen hij op de Pleinweg reed. In de avond zag een agent de Schoonhovenaar opnieuw met dezelfde bromfiets rijden.

--------------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --