Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/12/05)

OOSTERHOUT NB, 22 december 2005

Man aangehouden na vernieling voordeur en mishandeling vriendin

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie kreeg woensdag 21 december omstreeks 18.30 uur de melding dat een 21-jarige Oosterhouter zich vervelend gedroeg voor de woning van zijn moeder in de St. Benedictusstraat. De jongen mocht niet binnenkomen en was het hier niet mee eens. Hij ging met de politie mee naar het politiebureau om wat af te koelen en vervolgde daarna zijn weg. Omstreeks 20.10 uur werd de politie opnieuw naar het bewuste adres geroepen, dit keer omdat de man de ruiten van de voordeur had vernield en zijn 19-jarige vriendin, die ook in de woning was, had geslagen.
De man werd gearresteerd en moest de nacht in een politiecel doorbrengen. Zijn moeder heeft aangifte gedaan van vernieling, de vriendin wilde geen aangifte doen. De man is, nadat hij een verklaring had afgelegd, donderdag 22 december weer op vrije voeten gesteld.

Handtastelijke man opgepakt

OOSTERHOUT: Een 16-jarige Oosterhoutse deed woensdagavond 21 december aangifte van aanranding en schennis der eerbaarheid. Het meisje bezorgt een weekblad en was bezig met het rondbrengen van haar nieuwjaarswens, in de hoop een fooitje te krijgen. Bij een van de woningen kreeg ze van de mannelijke bewoner een fooi, waarna hij haar omhelsde. Het meisje vertelde dat de man haar vol op de mond kuste. Ze kon de man niet afweren, omdat ze een stapel kranten in haar handen had. Eerder dit jaar zou hij ook al onverhoeds zijn geslachtsdeel aan haar getoond hebben. Na haar aangifte, ging de politie tot arrestatie over van de man. Het gaat om een 54-jarige Oosterhouter. De verdachte is in het belang van het onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Bromfietser lichtgewond na aanrijding

DONGEN: Woensdag 21 december vond omstreeks 14.46 uur in de Eindsestraat een aanrijding plaats, warabij een automobilist en een bromfietser betrokken waren. De automobilist, een 40-jarige man uit Dongen, wilde rechtsaf een bedrijfsterrein oprijden en moest daarbij een fietspad oversteken. Op het fietspad reed een 18-jarige Dongenaar op een bromfiets. De automobilist zag de bromfietser over het hoofd, waarna een aanrijding ontstond. De bromfietser raakte lichtgewond aan een been en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Woninginbraak

OOSTERHOUT: Woensdag 21 december is tussen 16.10 uur en 16.25 uur ingebroken in een woning aan de Herendam. De inbreker of inbrekers konden binnenkomen via een niet-afgesloten achterdeur. Uit de woning werd onder andere een creditcard weggenomen.

Bedrijfsinbraken

WAALWIJK: Woensdag 21 december is tussen 17.30 uur en 18.20 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Cartografenweg. Er bleek een raam geforceerd te zijn. Voor zover nu bekend is, is er niks weggenomen.

WAALWIJK: Bij een bedrijfsinbraak in een pand aan de Schouwslootweg is computerapparatuur gestolen. De inbraak vond plaats op woensdagavond 21 december tussen 17.00 en 19.00 uur. De dader drong het bedrijfspand binnen door de toegangsdeur met grof geweld open te breken.

KAATSHEUVEL: Tussen woensdag 21 december 19.15 uur en donderdag 22 december 09.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Antoniusstraat. Via een platdak kon de inbreker een raam op de eerste etage van het pand openbreken. De buit bestond onder andere uit een computer.

Politie houdt verkeerscontroles

TERHEIJDEN: Tijdens een verkeerscontrole op de Zeggelaan heeft de politie woensdag 21 december 9 bekeuringen uitgedeeld: 6voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, 1 voor plaats op de weg en 1 voor rijden zonder geldige APK.

Auteur: Leonie van Ooijen