Gemeente Alphen aan den Rijn


RAADSWERKGROEP BIEDT RAAD 'AGENDA

16 december 2005

RAADSWERKGROEP BIEDT RAAD 'AGENDA VOOR DE KWALITEIT VAN DE SAMENLEVING' AAN

De raadswerkgroep heeft 'de Agenda voor de Kwaliteit van de Samenleving' aan de raad aangeboden. Tijdens het eerste deel van de raadsvergadering op 22 december zal hierover worden gedebatteerd. Het debat wordt ingeleid door de initiatiefnemer dhr Vrugt (CDA). Deze agenda wordt beschouwd als een kader voor de uitvoering van fase 2 van het initiatiefvoorstel in 2006.

Na kennisname van de agenda en het debat kan de raad het college van burgemeester en wethouders opdracht geven dit kader nader uit te werken. En voor zover het bevoegdheden van de raad betreft, kan de raad het college opdracht geven met onderbouwde vervolgvoorstellen te komen.

Voor het project is eerder een eenmalig bedrag van 200.000 euro voor het jaar 2006 gereserveerd. De raadswerkgroep stelt voor dit bedrag over te hevelen naar de bestaande bestemmingsreserve 'nieuw welzijnsbeleid' en het budget daarbinnen te oormerken voor de uitvoering van dit project.

De raadswerkgroep bestaande uit de heren R. Vrugt, R.J. Blom, P. Corver, A. Gerling, M. Kortleven en R. de Leuw heeft de uitwerking van fase 1 opgepakt. Met ondersteuning van enkele ambtelijke medewerkers heeft de werkgroep met veel enthousiasme en energie verschillende activiteiten ontwikkeld. Zo is na een brede inventarisatie het webpanel van de gemeente ingeschakeld. Er is een werkbezoek afgelegd naar Rotterdam Hoogvliet, het "rapport Verhulst" is uitgebracht, er zijn twee expertmeetings gehouden en tot slot heeft op 28 november jl. de brede conferentie plaatsgevonden. Aan de hand van al deze activiteiten heeft de raadswerkgroep 'de Agenda' opgesteld.

Meer informatie over het initiatief Kwaliteit van de Alphense samenleving