BedrijfsautoRAI

Nissan introduceert nieuwe uitvoering van de cabstar praktisch compact

(12/22/2005)
De Cabstar met veegvuilcarrosserie is de nieuwste loot aan de stam van Nissan Bedrijfswagens. Het model is compact, wendbaar en speciaal ontworpen voor gemeentelijke werkzaamheden.
De nieuwste variant van de Nissan Cabstar is voorzien van een geheel aluminium laadbak met afgeronde hoeken. Deze opbouw is in verschillende lengtes leverbaar, is voorzien van een derde remlicht en kan in iedere gewenste kleur worden geleverd. De schuifluiken aan de bovenkant van de opbouw zijn in staal gelagerd, waardoor deze zeer licht openen.
Om het lossen van vuil gemakkelijker te maken, is de laadbak voorzien van een kiepfunctie. Vuilgeleiders aan de binnenkant zorgen ervoor dat al het vuil de kiepende bak via de ruim openende achterklep verlaat. Het gewicht van de hele kieperunit is 650 kilogram.

De Cabstar is verregaand aan te passen aan de wensen van de klant. Door samenwerking met verschillende ombouwbedrijven kan Nissan altijd een passend product leveren. De carrosserie kan ook worden uitgerust met een groot aantal opties, zoals opstaptredes links en rechts, een gereedschapskist onder de laadbak, markeringen op het achterluik, een opbergbak voor steelgereedschap en een rolluikenkist tussen de cabine en de opbouw. Montage van een zwaailicht is eveneens mogelijk.

Enkele of dubbele cabine
De Nissan Cabstar met veegvuilcarrosserie is leverbaar met een enkele of een dubbele cabine. In de eerste configuratie biedt het model plaats aan drie personen, in de tweede kunnen vijf of zes mensen plaatsnemen. Door zijn geringe breedte is de Cabstar zeer geschikt voor gebruik in de bebouwde kom. Hij heeft geen moeite met smalle straten en de spoorbreedte laat ook het rijden op fietspaden toe. Bovendien heeft de Cabstar, door zijn lage gewicht, een hoog nuttig laadvermogen.
Om het comfort van de inzittenden te verhogen wordt de Nissan Cabstar geleverd met diverse opties, waaronder airconditioning. Aan veiligheid is eveneens gedacht, want het model is leverbaar met onder meer ABS en een airbag. Bovendien heeft de Cabstar verschillende GVWâs (2.800, 3.200 of 3.500 kilogram) en mag iedereen die een rijbewijs-B bezit, hem berijden.

Voor de aandrijving van de Cabstar zorgt een zuinige 3,0-liter viercilinder turbodieselmotor met 105 pk en een koppel van 250 Nm of met 125 pk en een koppel van 272 Nm. Deze krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De prijzen van de Nissan Cabstar beginnen bij 13.812 euro exclusief BTW en BPM. De garantie is drie jaar of 100.000 kilometer.