BN'ers Maken Kunstwerk van Grolsch Beugels

Grolsch n.v.

PERSBERICHT
20 december 2005

BN'ERS MAKEN KUNSTWERK VAN GROLSCH BEUGELS

Elf bekende Nederlanders hebben op initiatief van bierbrouwer Grolsch een beugelfles beschilderd tot kunstwerk. De BN'ers, waaronder Rodrigo Otazu, Huub Stapel en Wendy van Dijk, veilen tot 20 januari 2006 hun kunstwerken voor een zelfgekozen goed doel. Vanaf vrijdag 23 december 2005 zijn de beschilderde beugels te zien op de tentoonstelling 4 eeuwen Grolsch, Vakmanschap is Meesterschap in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Het beschilderen van beugelflessen voor een goed doel werd twee jaar geleden gelanceerd in de Verenigde Staten. Grolsch bracht, samen met bekende Amerikanen als Donald Trump en Woody Allen, het Nationaal Prostaatkanker Fonds onder de aandacht met de beschilderde beugel actie. De actie was daar een groot succes.

Na Amerika haalt Grolsch het project nu ook naar Nederland. 'Grolsch is trots op het feit dat er een expositie over haar wordt gehouden en wilde iets extra's doen,' zegt Ab Pasman, voorzitter van de Raad van Bestuur van Grolsch. 'We hebben voor deze actie gezocht naar mensen die vakman zijn binnen hun eigen professie. De bekende Nederlanders die zijn benaderd, hebben met veel enthousiasme meegewerkt aan deze actie en dat heeft een bijzondere verzameling beugels opgeleverd,' aldus Pasman.

De veiling start tijdens de opening van de tentoonstelling (22 december 2005). Via de veilingsite www.ebay.nl en op de tentoonstelling zelf kunnen mensen een bod uitbrengen op de individuele beugels. Op 20 januari 2006 wordt de veiling gesloten en heeft elke hoogste bieder een exclusieve beugelfles in handen.

De BN'ers die meewerken aan de Grolsch beschilderde beugels actie zijn:

http://217.170.29.22/rss.pl?q=h?=f2eabdfa0b7f16ab78e6a159befa5fc1

Alle media mogen het filmmateriaal gebruiken tot het einde van de veiling en daarmee het einde van deze actie (20 januari 2006). Daarna mag het beeldmateriaal niet meer worden gebruikt.

U Kunt de link gebruiken om (op de website) te plaatsen Het bestand kan eventueel ook opgehaald worden bij Datiq, met de standaard inlog gegevens. (Contact Nummer: 020-8884763)