Gemeente Delft

Nieuwbouw Reinier de Graaf Ziekenhuis dichterbij

De nieuwbouw van het Reinier de Graaf Ziekenhuis op het centrale parkeerterrein en de sloop van de huidige gebouwen is weer een stap dichterbij gekomen. Het college stemde vandaag in met een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Delft en Reinier de Graafgroep. Daarnaast ging het college akkoord met het ontwikkelingsplan en de bijbehorende Nota Inspraak die nodig zijn om het bestemmingsplan voor het gebied aan te passen.

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis wil tussen 2006 en 2010 de nieuwbouw realiseren op het centrale parkeerterrein ter vervanging van het Bethel-gebouw en Hippolytus-gebouw. Deze gebouwen zullen na het in gebruik nemen van het nieuwe ziekenhuis worden afgebroken. De ruimte die hiermee gecreëerd wordt, wordt gebruikt voor nieuwbouwprojecten en parkeergelegenheid.

In de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente en het ziekenhuis met elkaar aangaan, zijn afspraken vastgelegd voor de herinrichting van het gebied waarvoor de partijen een gezamenlijke inspanningsverplichting hebben. Al eerder op 1 maart van dit jaar werd hiervoor een intentieovereenkomst getekend. De planologische wijzigingen in het gebied zijn op 17 mei in de commissie Duurzaamheid besproken en hebben geleid tot het opstellen van een ontwikkelingsplan.

Op 10 januari behandelt de raadscommissie het ontwikkelingsplan en de Nota inspraak.



Gemeente Delft