Openbaar Ministerie Zwolle/Lelystad

Verdachte ontucht voor de rechter in Zwolle

Geachte redactie,

Op 4 oktober ontving u van ons het persbericht ' man aangehouden op verdenking ontucht '. De verdachte in deze zaak staat op donderdag 22 december om 14.45 uur terecht bij de rechtbank in Zwolle.

Heeft u rondom de zitting behoefte aan een toelichting door het OM, dan kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van het parket Zwolle, via het centrale nummer voor de pers; 038 496 20 11. Persvoorlichter is Tineke Zwart, persofficier van justitie is mr. Lars Stempher. Audiovisuele media die een interview met de persofficier willen, wordt verzocht dit vooraf kenbaar te maken via dit telefoonnummer. Voor het maken van opnames in de zittingzaal dient contact opgenomen te worden met de voorlichting van de rechtbank Zwolle.

Voor de volledigheid treft u hieronder aan de tekst van het persbericht van 4 oktober j.l.

Vriendelijke groet,

Tineke Zwart
voorlichter OM Zwolle-Lelystad
Team Bovenregionale en Specialistische Taken
tel. 038- 496 2011

---

---

---

-----------
Zwolle, 4 oktober 2005

Man aangehouden op verdenking ontucht

Op 13 september is een 53-jarige man uit Friesland opnieuw aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarige. De man zou ontucht hebben gepleegd tijdens de uitoefening van zijn functie als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming in het arrondissement Assen.

De raadkamer van de rechtbank Zwolle heeft op dinsdag 27 september de gevangenhouding van de man bevolen voor een periode van 90 dagen. De ontucht zou hebben plaatsgevonden in de periode van september 2004 tot januari 2005 in Hoogeveen en Assen.
Het onderzoek in deze zaak loopt nog en wordt verricht door de zedenrecherche van de politie Kampen. De man ontkent de beschuldigingen.

Tegen de man liep op het moment van zijn aanhouding nog een strafrechtelijk onderzoek. Op 4 augustus stond hij in Zwolle terecht op verdenking van ontucht met een minderjarige, met wie de verdachte ook uit hoofde van zijn functie contact had gezocht. Dit zou zich in januari 2005 hebben afgespeeld in de gemeente Steenwijkerland.
De rechtbank Zwolle besloot op 18 augustus om het onderzoek te heropenen, voor het horen van getuigen ter terechtzitting. De verdachte zat in het kader van dit onderzoek in voorlopige hechtenis van 1 tot 10 maart 2005, waarna hij in afwachting van de rechtszaak werd vrijgelaten.

De man is door de Raad voor de Kinderbescherming na de eerste aangifte op non-actief gesteld en in mei 2005 ontslagen.


---
Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Het Ministerie van Justitie.

---