Ingezonden persbericht


Aan: Redactie politiek
Van: Jonge Socialisten in de PvdA
Onderwerp: D66's Afghaanse meervoudige persoonlijkheidsstoornis Datum: 23 december 2005

D66's Afghaanse meervoudige persoonlijkheidsstoornis

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) zijn verbaast over het standpunt m.b.t. de missie naar Afghanistan van D66. D66 blijkt alles behalve standvastig te zijn maar eerder last te hebben van een meervoudige persoonlijkheid, waarbij de samenhang in het denken, tussen waarneming en gedachten en tussen emoties en gedachten, in ernstige mate is afgenomen.

Waar Dittrich afgelopen vrijdag zich nog faliekant tegen de uitzending van militairen naar Uruzgan uitliet, blijken de D66 ministers daar toch anders over te denken. Dit terwijl Alexander Pechtold eerder deze week meende dat de kwestie 'serieuzer en ernstiger dan de compensatieregeling was'. Ook zei Brinkhorst dat het hier om een voornemen en geen besluit gaat. De Jonge Socialisten in de PvdA spreken hun afkeuring uit. Voorzitter Ruben Zandvliet: "D66 maakt het zichzelf weer nodeloos moeilijk, noem een man een man en een paard een paard".

Wouter Bos zei dat het kabinet niet hoeft te rekenen op de steun van de PvdA. Ruben Zandvliet :"Wouter, wees duidelijk en durf kant te kiezen. Mensen willen een duidelijke lijn en een duidelijk standpunt. Wat heb je nog meer nodig om je mening te vormen?"

De JS vindt dat de missie naar Afghanistan om meerdere redenen niet mag doorgaan. Ten eerste omdat er veel te veel gevaren schuilen in het project, waar 1100 militairen naartoe gezonden zouden worden. Daarnaast vreest de JS dat de Nederlandse militairen ten onrechte zullen worden ingezet voor de Amerikaanse missie "Enduring Freedom", in plaats van duidelijk te strijden voor de NAVO en haar doeleinden.

----------