Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

23-12-2005
Vuurwerk 2006 - Informatie over vuurwerk

Vuurwerk 2006
Informatie over vuurwerk
Ook dit jaar wordt door de gemeente een vuurwerkactie georganiseerd. Dat gebeurt in samenwerking met Halt Dordrecht e.o., de politie en de jeugdgemeenteraad. De actie richt zich vooral op de schooljeugd. Halt Dordrecht e.o. heeft met de politie tijdens een flitsbezoek aan de basisscholen aandacht gevraagd voor het verantwoord afsteken van vuurwerk en ook wanneer je het zeker niet moet doen! Het is verboden om voor 31 december om 10.00 uur of na 1 januari 02.00 uur vuurwerk af te steken of bij zich te hebben. Wanneer dat toch wordt gedaan, dan kan de politie degene die het vuurwerk afsteekt of bij zich heeft, aanhouden. Jongeren tot 18 jaar, die worden aangehouden, worden verwezen naar Halt Dordrecht e.o. Door Halt Dordrecht e.o. worden taakstraffen opgelegd. Dat betekent dus met een bezem of papierprikker zichtbaar in het dorp werken!

Inleveren vuurwerkafval
Na de jaarwisseling kan weer op diverse inzamelpunten vuurwerkafval worden ingeleverd. Voor deze actie worden door McDonalds hamburgerbonnen beschikbaar gesteld en de Jeugdgemeenteraad verleent assistentie bij de organisatie. Het opruimen van vuurwerkafval na de jaarwisseling heeft het doel om ongelukken met vuurwerk dat niet afgegaan is na de jaarwisseling te voorkomen.
Voor elke volle zak met vuurwerkresten krijgen de deelnemers een hamburgerbon van McDonalds, die de bonnen gratis ter beschikking stelt. Evenals vorige jaren wordt ernaar gestreefd weer ruim 10 m3 vuurwerkafval in te zamelen.

Wanneer en waar kan de jeugd terecht?
Op maandag 2 januari 2006 van 10.00 tot 15.00 uur kan men terecht bij de volgende inzamelpunten:
McDonalds (Kelvinring 46)
Gemeentewerf (Cornelis Smitstraat)
Scheldeplein
Plantageweg (bij Bas v/d Heijden)
Let op, integenstelling tot vorig jaar is er dus maar één dag waarop het vuurwerkafval kan worden ingeleverd!
De werkgroep "Bestrijding vandalisme en vernielingen" vraagt aan de bewoners van Alblasserdam om ook zelf het eigen vuurwerkafval op te ruimen. Dit om te voorkomen dat kinderen na de jaarwisseling het niet afgestoken vuurwerk gaan zoeken en alsnog proberen het af te steken. Laten we met z'n allen ervoor zorgen dat er geen ongevallen gebeuren door het vuurwerk en vuurwerkresten op 1 of 2 januari te verzamelen. Deze actie krijgt de slogan mee: Wees niet zo stom, stunten met vuurwerk is gewoon dom!
De Werkgroep "Bestrijding vandalisme en vernielingen" Arjan Dekker (voorzitter)