Politie Groningen

Persberichten zondag 25 december 2005 (Eerste Kerstdag)

provincie Groningen, 25-12-2005

Groningen: fietser onder invloed

De politie heeft zaterdagavond op de Kluiverboom een 49-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was via de ringweg (Beneluxweg) de Kluiverboom opgefietst. Hij werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1,65 promille alcohol in het bloed had. Na verhoor mocht de fietser met een rijverbod van acht uren het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser botst met auto

Een 26-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de kruising Ebbingebrug, Nieuwe Ebbingestraat en de Turfsingel licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer reed op zijn bromfiets en verleende geen voorrang aan een 25-jarige automobiliste uit Groningen. De bromfietser kwam op de motorkap van de auto terecht. Hij werd vervolgens met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer geen noemenswaardig letsel aan de botsing had overgehouden. Wel werd van hem een bloedproef afgenomen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Zoutkamp: automobilist onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Panserweg een 44-jarige man uit Zoutkamp aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Zoutkamper in zijn auto met hoge snelheid passeren. Hij werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1,85 promille alcohol in het bloed had. De politie vorderde de man zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: broers aangehouden

De politie heeft op de Oude Schans twee broers van 17 en 19 jaar, beiden uit Delfzijl, aangehouden voor poging tot zware mishandeling en ambtsbelemmering. Politieagenten zagen de 19-jarige man in zijn auto rijden. Hij trok snel op en remde vervolgens weer krachtig. Ook claxonneerde de man meerdere keren, omdat hij vermoedelijk niet langs twee stilstaande autos kon rijden. De agenten spraken de verdachte aan over zijn rijgedrag en gaven hem vervolgens een bekeuring voor het onnodig claxonneren. Op dat moment reed de verdachte met zijn auto over de voet van een 39-jarige beveiligingsmedewerker heen. De man raakte niet gewond, omdat zijn schoenen waren voorzien van een stalen neus. Hierop werd de verdachte aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De twee jaar jongere broer bemoeide zich met de aanhouding. Hij verloor zijn zelfbeheersing door wild om zich heen te slaan. De jongen wilde op deze manier de aanhouding van zijn broer voorkomen. De politie hield ook hem aan voor ambtsbelemmering. Beide broers werden ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Wildervank: snelheidscontrole op Rijksweg

De politie heeft dinsdag op een locatie een snelheidscontrole gehouden.

Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1710, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ter Apel: dronken automobilist botst tegen boom

De politie heeft zaterdagmiddag op Barnflair Oost een 51-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor rijden onder invloed. De Ter Apeler was de controle over het stuur van zijn auto verloren. Hij kwam tot stilstand tegen een boom. De man bleek ongedeerd te zijn. Wel was de bestuurder zwaar onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd van de 51-jarige een bloedproef afgenomen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Veendam: fietser breekt enkel na val

Een 59-jarige man uit Groningen is zaterdagavond in de Zeilstraat gewond geraakt bij een ongeval. De Stadjer was door onbekende reden met zijn fiets gevallen. Hij bleek zijn enkel te hebben gebroken. Met zijn letsel werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: automobilisten onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de A.J. Romijnweg een 39-jarige man uit t Waar aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man in zijn auto rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1,15 promille alcohol in het bloed had. Een 26-jarige man uit Vlagtwedde liep zaterdagnacht op de Blijhamsterweg tegen de lamp. Hij bleek 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mochten beide alcomobilisten het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.