Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 25 december

Alkmaar, 25-12-2005 o 14.00 uur

Inbraak woning.

Alkmaar, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagavond ontdekten de bewoners van een woning aan de Hargewaard dat er was ingebroken. Deze inbraak moet hebben plaats gevonden tussen 16.55 en 18.15 uur. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. De bewoner kon nog niet precies aangeven water er is weggenomen. In ieder geval zijn een fotocamera, een laptop computer en een onbekende hoeveelheid sieraden verdwenen.

Dronken autobestuurders rijden door na aanrijding

Hoorn, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagavond vond een aanrijding plaats op de Roode Steen. De bestuurder van een auto reed tegen een lichtmast. Getuigen zagen dat de veroorzaker naar de aanrijding wegreed. Aan de hand van het kenteken kon de bestuurder worden achterhaald. Het gaat om een 24-jarige man uit Hoorn. Hij is in zijn woning aangehouden. Het bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 465 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Enkele uren later, in de nacht van zaterdag op zondag, vond een soortgelijk incident plaats op het Charlotte van Pallandthof. Daar reed een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn tegen een betonnen paal. Na het ongeval verliet ook deze bestuurder de plaats van het ongeval maar liet zijn auto achter. Aan de hand van het kenteken kon hij korte tijd later in zijn woning worden aangehouden. Hij blies 1000 ug/l., ruim 4,5 maal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol

Hoorn, zondag 25 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een personenauto slingerend rijden over de Provincialeweg. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 48-jarige man uit Hoorn, alcohol had gedronken. Hij blies 730 ug/l., ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw van tas beroofd.

Alkmaar, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagavond omstreeks 20.50 uur is een 50-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd. De beroving vond plaats op de Fritz Conijnlaan. Het slachtoffer reed daar op haar fiets door het tunneltje onder het spoor. In het tunneltje bevonden zich drie jongens. Plotseling greep één van de drie de tas van de vrouw uit het boodschappenmandje op haar fiets. Vervolgens renden de drie jongens weg in de richting van de Westerweg. Het slachtoffer kan geen goed signalement geven van de drie jongens. Wel weet zij dat ze alle drie donker gekleed waren.

Man mishandeld.

Den Helder, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagavond werd een 29-jarige man uit Den Helder mishandeld door een tot nu toe onbekende man. De mishandeling vond plaats op de Flevostraat. Eerder die avond trof het slachtoffer de dader in de binnenstad van Den Helder. Beiden kennen elkaar vaag. De dader maakte ruzie met het slachtoffer en gaf hem een aantal klappen. Toen het slachtoffer kort daarop naar huis ging trof hij de verdachte met nog twee onbekende mannen aan op de Flevostraat. Vervolgens sloeg de verdachte het slachtoffer een aantal keren met een stok op het hoofd. De twee andere mannen gaven het slachtoffer verschillende vuistslagen in het gezicht. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd. Kort hierop verdween het drietal in de richting van de Geulstraat. Het is niet duidelijk wat de aanleiding is van de mishandeling. De dader die het slachtoffer met een stok heeft geslagen is een negroïde man van ongeveer 1.70 m. lang. Hij droeg een donkere spijkerbroek en een donkere jas/jack. Van de andere verdachten is geen signalement bekend.

Man aangehouden na vernieling.

Heerhugowaard, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagavond is een 45-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden op de Koggelaan. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een raam te hebben vernield van een woning aan de Weerelaan. In deze woning woont een vriendin van de verdachte. Hij wilde de woning in maar dat wilde de bewoonster niet. Hierop vernielde de man een raam. Hij is na zijn aanhouding voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na mishandeling.

Alkmaar, zaterdag 24 december 2005.

Zaterdagavond werd een 24-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Mient. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 21-jarige man uit de Schermer te hebben mishandeld. Het slachtoffer zag dat de verdachte aan de voordeur van een pand aan de Mient rommelde. Het slachtoffer wist dat de verdachte daar niet woonde en vroeg wat hij daar deed. Hierop gaf de verdachte hem een harde vuistslag in het gezicht. Een getuige wist de verdachte aan houden en leverde deze over aan de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn mond en gebit en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Dronken bromfietser aangehouden.

Schagen, zondag 25 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 18-jarige bromfietser uit Zuid-Scharwoude aangehouden op het Plantsoen. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedrongen. De jongen blies 695 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Jongen van fiets beroofd.

Hoorn, zondag 25 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 00.50 en 01.00 uur is een 15-jarige jongen door drie onbekende personen mishandeld en vervolgens van zijn fiets beroofd. Dit gebeurde op de Westerblokker, even voorbij de kruising met de Oostergouw. Hij fietste in de richting van Blokker toen uit tegenovergestelde richting drie jongens naderden. Direct nadat hij deze groep was voorbijgereden merkte het slachtoffer dat hij werd achtervolgd door de groep en dat er een fles tegen zijn been werd gegooid. Hij werd gedwongen af te stappen waarna de drie op hem insloegen. Toen het slachtoffer op de grond lag werd hij door de drie verschillende keren geschopt. Vervolgens mocht het slachtoffer lopend vertrekken. Hij moest zijn fiets achter laten. Van de daders is geen goed signalement bekend.

Zes personen aangehouden na openlijke geweldpleging.

Alkmaar, zondag 25 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werden zes jongens/mannen aangehouden variërend in de leeftijd van 16 tot 28 jaar en afkomstig uit Alkmaar, Heerhugowaard en Egmond aan de Hoef. Surveillerende agenten werden op het Waagplein door verschillende getuigen geattendeerd op vernielingen die werden gepleegd op de Mient. Een groep personen zou vernielingen plegen aan verschillende rolluiken van winkelbedrijven. Ook bleken zij een raam te hebben vernield. Hierop is de groep aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten. Tijdens het onderzoek bleek dat een 17-jarige jongen uit Alkmaar niets met de vernieling te maken had. Hij is zondagmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Mannen aangehouden na bedreiging portier en belediging agenten

Schagen, zondag 25 december 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige Alkmaar aangehouden nadat hij een portier van een horecabedrijf aan de Loet had bedreigd. Naar aanleiding van zijn vervelende gedrag werd de man uit het bedrijf gezet. Eenmaal buiten gekomen bedreigde hij een portier met de dood. Deze bedreiging werd ook gehoord door een aantal agenten die ter plaatse aanwezig waren. De verdachte is aangehouden. Tijdens deze aanhouding beledigde een 23-jarige man uit Alkmaar de aanwezig agenten ten overstaan van het aanwezig publiek. Hij uitte een aantal seksistische beledigingen en ging daarmee door ook nadat de agenten hem vroegen daarmee te stoppen. Hierop is ook deze verdachte aangehouden.

Man gewond na eenzijdig ongeval.

Callantsoog, zondag 25 december 2005.

Zondagmorgen omstreeks 08.50 uur vond een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 21-jarige man uit Schagen gewond raakte. De man reed als bestuurder van een personenauto over de Abbestederweg toen hij door tot nu onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen een lichtmast tot stilstand kwam. De bestuurder raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar hij is opgenomen. Het bleek dat de man alcohol had gedronken. Een bloedproef moet uitwijzen of hij een strafbare hoeveel heeft gebruikt. De auto en de lichtmast raakten zwaar beschadigd.

Laatst gewijzigd 25-12-2005 13:55 | © Politie Noord-Holland Noord |