Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 december 2005

Rijverbod na gebruik softdrugs

TILBURG Twee Tilburgers, 19 en 20 jaar oud, werden gistermiddag rond kwart over drie op het Laarveld Oost door surveillerende agenten aangetroffen in een auto terwijl ze softdrugs gebruikten. Beide mannen kregen een rijverbod van twee uur.

Politie neemt auto in beslag

TILBURG Aan de Rentmeesterlaan in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond de klok van vier uur een personenauto aangetroffen en in beslag genomen. De auto, die niet afgesloten was, had geen kentekenplaten op het voertuig zitten. Bij onderzoek blijkt verder dat er voor de auto in Nederland geen kenteken was afgegeven. De politie onderzoekt de herkomst van de auto.

Agenten houden bromfietsdieven aan

TILBURG Aan de Griegstraat in Tilburg heeft de politie gistermiddag om halfvijf een 15-jaruge Tilburgse jongen aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een bromfiets. Een tweede verdachte, een 14-jarige Tilburgse jongen die aanvankelijk door te vluchten de dans nog wist te ontspringen werd gisteravond om tien over halfacht aangehouden. Een getuige meldde gisteren bij de politie van team Tilburg Noord dat de twee zich met een bromfiets verdacht ophielden bij een flat aan de Griegstraat. Agenten treffen daar in de struiken inderdaad een scooter aan. Die is in beslag genomen. Als de twee verdachten terugkomen bij de bromfiets wordt één van hen aangehouden. Een van de verdachte had een betonschaar bij zich. Er werd ook een stanleymes bij de verdachten aangetroffen. Na het politieonderzoek zijn de Tilburgse jongens weer ter beschikking van hun ouders gesteld.

Winkeldiefstallen

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag om tien voor halfvijf een 41-jarige vrouw aangehouden. Zij was in de winkel betrapt bij de diefstal van kinderkleding. De vrouw kreeg een geldboete van 125 euro mee naar huis.

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag omstreeks halfvijf een 15-jarige jongen aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van batterijen en tape.

Forse buit bij woninginbraak

TILBURG Een 34-jarige inwoner van Tilburg, die aan de Rijkevoortstraat in Tilburg woont, raakte gisteren ernstig gedupeerd door een woninginbraak. In de woning van de man werd gistermiddag op klaarlichte dag ingebroken. De inbrekers zijn aan de achterzijde van de woning over een schutting geklommen en braken daarna een achterdeur open. Uit de woning namen zij 6000 euro, een mobiele telefoon, twee plasma televisies, een computer, een DVD-speler en sieraden weg. De politie heeft van de man een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

TILBURG Een 43-jarige vrouw uit Tilburg heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van een inbraak in haar woning aan het Mieredikhof. Deze inbraak werd gepleegd tussen gistermiddag halftwee en vannacht halféén. De inbrekers zijn de woning binnen gekomen door aan de achterzijde een bovenlicht open te breken. Uit de woning werden weggehaald een videocamera ter waarde van 1350 euro. Verder namen de inbrekers 1010 euro en sieraden mee.

Brand in parkeergarage supermarkt

TILBURG In de parkeergarage van een supermarkt aan de Broekhovenseweg raakte gisteravond om acht uur een stapel geperst papier in brand. Dit is vermoedelijk door vuurwerk gaan branden. Personeel van de supermarkt heeft nog geprobeerd het vuur te blussen, maar dat is niet gelukt. De Tilburgse brandweer heeft het geperste papier uit elkaar gehaald en geblust. Een medewerker van de supermarkt, een 19-jarige Tilburger, had zo veel rook ingeademd dat hij naar een ziekenhuis is gebracht voor nader onderzoek.

Tilburger aangehouden na overtreding winkelverbod

TILBURG In een supermarkt aan de Broekhovenseweg in Tilburg hebben beveiligingsmedewerkers gisteravond om negen uur een 48-jaruge Tilburger aan de politie overgedragen. De man, die een winkelverbod heeft, was toch de supermarkt binnen gekomen en wenste de winkel na vordering ook niet te verlaten. Hierop werd hij aangehouden en aan de politie overgedragen.

Jongen vernielt kerstverlichting

TILBURG Een 17-jarige jongen uit Tilburg is gisteravond omstreeks halftien aangehouden aan de Mijdrechtstraat. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de vernieling van kerstverlichting. Buurtbewoners hadden de jongen aangehouden. Tegen de buurtbewoners uitte de verdachte diverse bedreigingen en hij gedroeg zich recalcitrant. Na het politieonderzoek is de verdachte aan zijn ouders overgedragen.

Sporen in de sneeuw leiden naar buit inbraak

TILBURG Vanmorgen om tien voor halfvijf hebben agenten in een woning aan de Afrikaanderstraat in Tilburg een 41-jarige vrouw aangehouden. De aanhouding vond plaats nadat in haar woning goederen werden aangetroffen die kort daarvoor gestolen werden bij een inbraak in een kantoor aan het Korvelplein. Bij het aantreffen van de gestolen goederen werden politieagenten vannacht geholpen door moeder Natuur. Via de lichte sneeuwval konden zij een spoor volgen vanaf het Korvelplein. Dit spoor leidde naar de woning in de Afrikaanderstraat. In de woning vond de politie een laptop en een flatscreen die bij de inbraak aan het Korvelplein werden buitgemaakt. Er werden nog meerdere goederen aangetroffen en in beslaggenomen. De politie vermoedt dat deze goederen ook door misdrijf zijn verkregen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man uit Tilburg aangehouden na mishandeling

TILBURG Gistermiddag omstreeks zes uur hebben agenten aan de Reinier Claeszenstraat in Tilburg een 60-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 28-jarige man uit Tilburg. Beide mannen kregen onenigheid over geld, waarop de 60-jarige met een gordijnroe de 28-jarige mishandelde. Later op de avond kwam het tussen beide weer tot onenigheid maar nu bij de woning van de 28-jarige aan het Rooseveltplein. De aangehouden verdachte werd gisteravond na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld met een geldboete van 240 euro.

Tilburger aangehouden na bedreiging van agenten

TILBURG Gistermiddag om halfdrie hebben agenten aan de Kruidenlaan in Tilburg een 30-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging met de dood van twee agenten (26 en 28 jaar oud). Een surveillerende agent kwam de verdachte voor het eerst tegen op de Wijnruitweg. Daar claxonneert de Tilburger naar de agent. De later aangehouden verdachte daagt de agent uit en roept vervolgens dat hij hem dood zal schieten. De agent krijgt assistentie van een collega en bij de aanhouding van de Tilburger verzet deze zich hierbij en probeert onder andere ook kopstoten uit te delen. Bij onderzoek bleek verder dat de Tilburger een auto bestuurde terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Rookmelder redt Tilburgs gezin

TILBURG Dankzij een rookmelder heeft een Tilburgs gezin, dat aan de Ezelvense Akkers woont, zich vanmorgen om kwart over zeven tijdig in veiligheid kunnen brengen. In de woonkamer was vanmorgen brand uitgebroken. De brand ging met veel rookontwikkeling gepaard. De 34-jarige bewoner, zijn echtgenote en hun 2-jarig kind, konden zich op tijd in veiligheid brengen. De bewoner heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken in verband met de rook die hij inademde. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. Buurtbewoners hebben het getroffen gezin opgevangen.

Inbrekers gaan met dure auto aan de haal

OISTERWIJK Vannacht hebben inbrekers bij een inbraak in een woning aan de Gagelstraat in Oisterwijk een zilverkleurige Porsche Cayenne met het kenteken 66-NT-KJ gestolen. De auto is eigendom van een 60-jarige man uit Oisterwijk. Uit zijn woning werden de sleutels gestolen. De auto stond voor de woning. De politie heeft een aangifte van de benadeelde opgenomen en het voertuig staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Auteur: Carel Bouman